Ultima oră

Falun Dafa a ajuns la Focsani

Daniel Garleanu
19 apr 2010 1362 vizualizări
Practica spirituala chineza l-a atras si pe vicepresedintele Consiliului Judetean, veteranul Mircea Diaconu

Centrul de Voluntariat Vrancea a organizat in week-end, la Galeriile de Arta din Focsani, o intilnire cu simpatizantii Scolii Chinezesti Falun Dafa. Cunoscuta ca o practica spirituala chineza de imbunatatire a caracterului moral si al sanatatii, Scoala Falun Dafa a reusit sa atraga citiva trecatori. Alaturi de presedintele Centrului de Voluntariat Gabriel Nedelcu acestia au hotarit ca in data de 15 mai sa revina si sa tina in aer liber o sedinta de exercitii specifice in Parcul "Nicolae Balcescu". La prezentarea de simbata au fost prezentate tehnicile de relaxare, cele cinci exercitii si modalitatea prin care se pot practica. Falun Dafa este o organizatie non-profit, in cadrul careia simpatizantii nu sint obligati sa cotizeze, nu slaveste o zeitate si nu se fac liste cu membri. Prezent la eveniment, vicepresedintele Consiliului Judetean, Mircea Diaconu, a salutat initiativa si a promis ca va sustine organizatia. "Exercitiile au fost destul de interesante mai ales ca ideologia lor este bazata pe adevar, compasiune si toleranta. Avem nevoie de cele trei virtuti. Mai trebuie lucrat sa se faca cunoscuta, nu am nimic impotriva, are toata sustinerea mea", a declarat Mircea Diaconu. Spectatorii convinsi sa practice s-au declarat incintati de noua senzatie. "M-am simtit foarte bine. O sa incerc sa fac si acasa exercitiile, nu stiu daca o sa pot singura, dar o sa incerc", a spus Vasilica Cotea, 63 de ani, din Focsani. Exercitiile seamana oarecum cu artele martiale interne de cultivare chinezesti precum Taiji, care cuprind miscari lente, circulare si de meditatie, practicate de catre chinezi dimineata in parcuri. In Capitala, membrii Falun Dafa se intilnesc in fiecare duminica incepind cu ora 9.00 si practica exercitiile in aer liber, in orice anotimp. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 20 ore, 9 minute, 18 secunde
Initiativa foarte buna! Ce bine ca auzim de astfel de lucruri pozitive. Chiar avem nevoie de adevar, bunatate, toleranta
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.