Ultima oră

Sfarima-beton pentru deseurile din constructii de la Panciu

Daniel Garleanu
12 mar 2010 896 vizualizări
Deseurile vor fi transformate in material pentru pietruirea drumurilor u cele doua utilaje pentru concasarea molozului pot fi inchiriate

Orasul Panciu este singura localitate din regiunea Sud-Est care are un sistem de management al deseurilor rezultate din constructii si demolari. Intregul sistem, care a costat peste 685.000 euro, cuprinde si doua utilaje speciale pentru concasarea molozului si transformarea acestuia in sort pentru pietruirea unor drumuri comunale, de pamint sau cai de acces. Potrivit viceprimarului orasului Panciu, Iulian Nica, banii au fost obtinuti de la UE prin proiectul "Eco-Sistem Panciu", contributia Consiliului Local fiind de aproape 10 %, respectiv 65.000 euro, din valoarea proiectului. Prin implementarea acestui proiect se urmareste reducerea cantitatii de deseuri din constructii si demolari depozitate necontrolat, dar si a impactului negativ al acestor depozite asupra mediului. In plus, se fac si economii. Pentru implementare, Panciul a incheiat parteneriate cu orasul Marasesti si comuna Straoane. Proiectul asigura serviciipentru o populatie de peste 25.000 de locuitori, 245 de firme si 132 de institutii. Opt angajati de la Serviciul de Salubritate au fost instruiti sa implementeze sistemul.


Utilajele vor fi disponibile si pentru inchiriere


Potrivit coordonatorilor proiectului, cele doua utilaje pot fi oricind solicitate de oricare dintre cetatenii sau autoritatile locale din cele trei localitati implicate. Acestia vor fi cu atit mai implicati cu cit amenzile celor de la Mediu sint foarte mari. "Pentru depozitarea deseurilor din materiale de constructii in spatii necorespunzatoare, reprezentantii Ministerului Mediului aplica amenzi drastice, iar in Vrancea centrul de la Panciu este singurul in masura sa gestioneze aceste deseuri. Proiectul a fost implementat pe o perioada de 15 luni, pe 14 martie urmind sa fie incheiat, iar de saptamina viitoare utilajele vor intra in folosinta. Si celelalte localitati ale judetului pot apela pentru folosirea acestor utilaje, insa vor trebui sa suporte costurile", a declarat viceprimarul Iulian Nica. Consiliul Local va stabili un tarif pentru inchirierea celor doua utilaje, tinind cont de faptul ca numai concasorul consuma 6 l de motorina/ora. (D. GANEA, D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.