Ultima oră

Ziua fostilor detinuti politic

Valentin Muscă
8 mar 2010 922 vizualizări
In Vrancea traiesc peste o suta de fosti detinuti politic

Fostii detinuti politic se pregatesc sa comemoreze miine pe cei ucisi in temnitele comuniste. O data cu comemorarea celor 40 de muncenici vom putea sa ne amintim de opozantii regimului comunist si ii vom putea asculta pe supravietuitorii Gulagului romanesc. In ianuarie 1990 cei care mai erau in viata au infiintat Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania care are filiale in toata tara. O filiala a Asociatiei functioneaza si in Vrancea, din rindul careia fac parte supravietuitori ai revoltelor anticomuniste de la Suraia, Vadu-Rosca si Rastoaca, dar si luptatori anticomunisti din Muntii Vrancei. Au mai ramas foarte putini, in jur de 100. Cu exceptia monumentelor de la Vadu Rosca, Rastoaca si a citorva troite ridicate din initiativa privata, nu exista in Vrancea nici o lucrare despre miile de luptatori anticomunisti din perioada 1944-1989, desi bugetul pentru cultura al Vrancei este unul consistent. Asta pentru ca in aceste institutii se afla inca multi din cei care aduceau osanale regimului comunist, profesorii de istorie din judet nu cunosc ei insisi istoria Vrancei, iar la conducerea judetului, respectiv a Institutiei Prefectului si a Consiliului Judetean, se afla doi "amici" ai Securitatii, cu nume de cod "Drumes" si "Renato". Vesnica pomenire celor care nu mai sint printre noi si Dumnezeu sa-i ocroteasca pe cei care inca mai pot da marturie despre ororile comuniste! (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.