Ultima oră

PUG-ul Focsaniului, prelungit pina la 1 iulie

Doina Ganea
24 feb 2010 1243 vizualizări
Elaborarea noului plan urbanistic va costa primaria 289.000 lei

Angajatii Serviciului de Urbanism au obtinut ieri aprobarea consilierilor locali pentru prelungirea valabilitatii Planului Urbanistic General (PUG) al Focsaniului pina la 1 iulie. Acesta a fost intocmit in martie 2000 si are o valabilitate de 10 ani. Seful Serviciului Urbanism din cadrul Primariei Focsani, Alexandru Stanciu, sustine ca principalul motiv pentru care se cere prelungirea valabilitatii acestuia este faptul ca elaborarea noului PUG va fi intirziata de «raportul de mediu». «In situatia in care documentatia privind raportul de mediu urmeaza sa sufere modificari substantiale in urma dezbaterii publice, termenul de predare al acestuia se va prelungi corespunzator cu perioada de efectuare a modificarilor si completarilor», precizeaza Alexandru Stanciu. Potrivit aceleiasi surse, pe 6 aprilie 2009, Protelco SA Cimpina a cistigat licitatia de realizare a PUG-ului Focsaniului si a fost incheiat un contract de prestarii servicii in acest sens. PUG-ul este realizat de proiectantul general SC Altrix Arhitectura SRL sub coordonarea arhitectului drd. Marius Albisor. Valoarea alocata initial acestui proiect a fost de 289.000 de lei. Alesii locali au fost de acord ca PUG-ul orasului, care expira la 1 aprilie 2010, sa-i fie prelungita valabilitatea pina la 1 iulie 2010. "Avind in vedere ca s-au purtat o parte din discutii in cadrul Comisiei Tehnice cu proiectantii Primariei si ai firmei care realizeaza proiectul si tinind cont ca vor mai fi cel putin doua runde de intilniri plus o dezbatere publica, propun ca acesta sa nu fie aprobat mai devreme de luna iulie. Si as dori ca raportul de mediu sa nu mai fie facut copy/paste dupa raportul de la Arges" , a tinut sa sublinieze consilierul PD-L Adrian Colin, care este si director la Agentia de Protectie a Mediului. Proiectul a fost adoptat in unanimitate de consilierii focsaneni. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.