Ultima oră

Biserica vandalizata de oamenii strazii

Dan Chiriac
20 feb 2010 869 vizualizări
Un om al strazii a fortat intrarea in Capela Militara u si un lacas de cult din Panciu a ramas fara donatii in valoare de 4.500 de lei

Biserica "Sfintii Imparati Constantin si Elena" din municipiul Focsani, cunoscuta si sub numele de Capela Militara, a fost vandalizata ieri dimineata de un om al strazii care cauta sa primeasca ceva de pomana. De altfel, monumentul istoric din centrul orasului este asaltat de oamenii fara adapost, care primesc adesea pomeni, dar unii au un comportament inadecvat, dupa cum spun administratorii lacasului de rugaciune. Ieri a fost nevoie de interventia politiei si a jandarmilor pentru a se calma situatia. "Dimineata spovedeam mai multe persoane. A venit un individ, care a vrut sa intre in biserica, desi se afla sub influenta alcoolului. Doamna care era la intrare l-a rugat sa plece, dar el nu a vrut sa inteleaga si a rupt clanta de la usa. Am chemat politia, pentru ca am foarte multe probleme cu acesti indivizi. Le dau sa manince cind sint pomeni, dar ei vor in fiecare zi! Mi-au distrus peretii bisericii, care este monument istoric, dar si intrarea. Sper ca politia sa-i identifice", ne-a spus preotul paroh Costica Popa, nemultumit ca nici unii trecatori nu se arata grijulii cind trec pe linga monumentul dintre blocuri. Politistii fac cercetari in acest caz, iar prinderea autorului este doar o chestiune de timp, in conditiile in care individul respectiv este vazut adesea cersind in zona bisericilor si magazinelor. Nu este singurul lacas de cult care a avut de suferit in aceste zile. In noaptea de duminica spre luni, Biserica din cartierul Neicu din Panciu a fost calcata de hoti. Autorii au fortat usa de la intrare si au patruns nestingheriti in interior. Dupa ce au cautat in mai multe locuri, au reusit sa plece cu aproape 4.500 de lei. Politistii fac cercetari pentru identificarea celor care au spart biserica. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 22 ore, 10 minute, 23 secunde
cititi : http://www.vranceamedia.ro/archives/15259
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.