Ultima oră

Instructorii auto independenti vor sub Ministerul Educatiei

Daniel Garleanu
19 feb 2010 1096 vizualizări
Instructorii independenti sint nemultumiti de modelul de contract al Federatiei Nationale a Patronatelor Scolilor de Soferi

Lupta intre scolile de soferi si instructorii auto independenti nu este nici pe departe terminata. Din ambele parti exista nemultumiri, unele dintre ele fiind exprimate pe parcursul sedintei Comisiei de Dialog Social care a avut loc ieri la Institutia Prefectului. Reprezentantul instructorilor independenti din judet, Lucian Zamfir, si-a exprimat ieri dorinta de a intra sub tutela Ministerului Educatiei. "Sintem cadre didactice si nu transportatori. ARR-ul sa se ocupe de transportatori", a spus Lucian Zamfir, referindu-se la Autoritatea Rutiera Romana care a verificat recent colaborarile instructorilor cu scolile de soferi. De asemenea, acesta este nemultumit de modelul de contract al Federatiei Nationale a Patronatelor Scolilor de Soferi. "Dupa modelul de contract impus, instructorii auto sint obligati sa duca elevul la scoala de soferi pentru a fi instruit. Scolile vor sa incaseze bani de la noi si sa platim si TVA. Eu nu sint platitor de TVA si nici nu vreau sa platesc. Eu platesc impozit", a dat glas nemultumirii Lucian Zamfir. Amendamente la modelul de contract are si Emil Ravoiu, liderul Cartel Alfa. Sindicalistul sustine ca in acest contract tipizat exista o clauza prin care instructorul independent este ingradit de la dreptul de a da in judecata scoala de soferi in cazul in care este nemultumit de conditiile de lucru. "Nu trebuie sa fie monopol. Nici vara care a trecut nu au lucrat instructorii independenti doua luni si ceva", ne-a declarat Emil Ravoiu. Potrivit sefului Autoritatii Rutiere Romane Vrancea, Titi Juganaru, in luna ianuarie a acestui an au fost verificate toate scolile de soferi. "Rolul ARR este de a verifica daca se respecta legalitatea contractelor incheiate intre instructorii independenti si scolile de soferi. ARR nu controleaza conditiile contractuale. Nu avem noi treaba ce si cum isi impart ei acolo", spune directorul Titi Juganaru. In timp ce instructorii se zbat sa isi pastreze statutul de independenti, administratorii scolilor de soferi spun ca unitatile compacte de instruire auto ofera servicii de mai buna calitate si respecta legea ad-literam. "Mi se pare foarte buna acesta masura pentru eradicarea evaziunii fiscale. Lor nu le convine ca elevul sa platesca la scoala de soferi ci sa le dea lor direct banii", ne-a spus Iulian Melinteanu, administratorul unei scoli de soferi. De asemenea, Melinteanu pune supararea independentilor pe seama ingradirii posibilitatii de a scurta orele de curs in defavoarea cursantilor. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.