Ultima oră

Cistigatori si perdanti in lupta cu zapada

Daniel Garleanu
17 feb 2010 840 vizualizări
In timp ce service-urile auto au de cistigat de pe urma derdelusurilor stradale, asiguratorii au decontat nepasarea autoritatilor u o alta cauza a accidentelor este nepregatirea masinilor pentru anotimpul rece

Iarna grea, autoritatile nepregatite si neatentia la volan au determinat asiguratorii sa-si intoarca pe dos buzunarele in timp ce service-urile auto sa isi frece miinile. Daunele totale sau partiale au facut ca jocul autoritatilor cu poleiul, gheata si zapada sa aduca pierderi mari in rindul companiilor de asigurare, dar si cistiguri pentru reparatori. Totodata, asiguratorii se pling de faptul ca puterea de cumparare in rindul romanilor a scazut, iar asiguarile de tip Casco nu mai sint la mare cautare. Cele mai intilnite cauze pentru care au fost deschise dosare de despagubire sint tamponarile, caderile de turturi, alunecarile de zapada de pe acoperisuri, dar si neatentia la volan a soferilor. "Datorita conditiilor meteo a crescut numarul de dosare de despagubire cu 15-20%. Conducatorii auto nu se mai asigura in aceeasi masura, iar rata daunei este in crestere", ne-a spus Dan Ulei, directorul Allianz Tiriac. Acesta sustine ca numai in acesta iarna filiala din Focsani a fost nevoita sa "cheltuiasca" pentru reparatiile asiguratilor in jur de 100 de mii de euro. De asemenea, o alta cauza a accidentelor este nepregatirea masinilor pentru anotimpul rece. "Motivele sint multiple. De la conditiile de drum si pina la neechiparea masinilor corespunzator pentru iarna. Din cauza neimplicarii celor in drept sa mentina carosabilul practicabil am avut foarte multe ciocniri laterale datorita pirtiei inguste", ne-a spus si Ion Bercuci, directorul sucursalei Generali Asigurari, care estimeaza o crestere cu 20-25% a numarului de daune. De cealalta parte, societatile de reparatii auto spun ca incasarile au crescut, insa nu considerabil. "Au fost mai multe accidente in acest an dar pentru faptul ca s-au mai deschis service-uri auto nu au venit toti la noi. Accidentele sint de obicei frontale", ne-a declarat Iosif Cotnareanu, sef atelier caroserii la Sima Bayer. De asemenea, reprezentantul service-ului Incoms Service este de parere ca vrincenii renunta din ce in ce mai mult la asigurarea de tip Casco. "Oamenii s-au lovit dar nu mai au Casco pentru ca s-a scumpit si banuiesc ca nu le mai repara. Majoritatea sint tamponari, numarul nici nu a crescut, nici nu a scazut", ne-a declarat Ionut Birsan, consilier juridic Incoms. In conditiile in care administratorul de drum nu este tras la raspundere pentru calitatea carosabilului, acesta ii imparte pe prestatorii de servicii auto in cistigatori si perdanti. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.