Ultima oră

Instantele si-au reparat sediile dupa buget

Nicoleta Cristea
8 feb 2010 646 vizualizări
Daca Judecatoria Panciu si sectia de contencios a Tribunalului au avut bani in portofel pentru sedii, nu toate instantele vrincene au fost la fel de norocoase

In anul 2009 instantele din Vrancea au investit in imagine fiecare dupa cit a prins la buget. Cel mai bine a stat la acest capitol Judecatoria Panciu, care a reusit la inceput de an sa tina sedintele intr-un sediu nou-nout. Inca din 2008 Ministerul Justitiei a aprobat achizitia unui imobil pentru instanta din Panciu, dat fiind ca fostul proprietar al imobilului cistigase actiunea de retrocedare. In septembrie 2009 s-au alocat fonduri pentru achizitia unui imobil, iar pe 18 decembrie 2009 s-a semnat contractul de vinzare-cumparare pentru respectivul spatiu. Si la sediul sectiei comerciale si de contencios administrativ a Tribunalului Vrancea au fost alocate citeva fonduri pentru reparatii, cheltuielile fiind insa programate de la inceputul anului trecut. Lucrarile de reparatii capitale au constat in inlocuirea timplariei interioare si exterioare, a retelei termice si electrice, schimbare pardoseli din parchet si gresie, inlocuire lambriu, recompartimentari pentru spatiul ocupat de serviciul de probatiune, gletuit si varuit. Judecatoria Adjud nu a fost insa printre instantele care si-au permis anul trecut cheltuieli, si nici Tribunalul Vrancea. Si in 2010 instanta adjudeana isi desfasoara activitatea in fostul Spital Orasenesc Adjud, cladire care nu a mai beneficiat de reparatii capitale sau de igienizare din 1996. Anul trecut, in proiectul de buget s-au solicitat fonduri pentru realizarea unei expertize tehnice pentru a se constata daca sint necesare lucrari de reparatii curente sau lucrari de reparatii capitale si consolidari, insa in final nu au fost prevazute sume cu aceasta destinatie. Nici Tribunalul Vrancea se pare ca nu are sanse sa scape de imobilul cu bulina, chiar daca fostul sediu al Bancorex i-a fost incredintat. Cladirea actuala a Tribunalului Vrancea a fost supusa unei operatiuni de renovare completa in 1997. Imobilul a fost construit in perioada 1902 - 1912 si a fost supus mai multor reparatii capitale de-a lungul vremii, a suferit o serie de consolidari, insa trecerea timpului a facut ca spatiul sa fie nesigur. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.