Ultima oră

Veterinarii au fost condusi in 2009 de patru directori

Nicoleta Cristea
30 ian 2010 947 vizualizări
In institutie s-au perindat anul trecut trei directori plini si un interimar, pentru doua saptamini u DSVSA a avut alocati pentru cheltuielile de personal 6.297 mii de lei

Veterinarii vrinceni si-au prezentat bilantul anului 2009, an care s-a incheiat fara probleme deosebite. Actualul sef al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVASA), Luminita Deliu, a precizat ca institutia a indeplinit de-a lungul anului toti parametri impusi de lege, in ciuda fluctuatiilor de la nivelul conducerii. "Sper ca in 2010 sa nu fie o fluctuatie la fel de mare ca in 2009. Activitatea nu este insa a directorilor, ci a persoanelor angajate in institutie si a colegilor din teritoriu", a tinut sa sublinieze Deliu. In 2009 s-au perindat la cirma institutiei nu mai putin de trei directori plini, plus unul care a detinut functia interimar doua saptamini. Marele absent de la prezentarea bilantului pe 2009 a fost Mirel Iordache, caruia i-a incetat contractul chiar luna aceasta si a fost detasat la Bucuresti, de unde a si venit anul trecut. Un inconvenient resimtit anul trecut a fost bugetul de austeritate, motiv pentru care Directia nu a mai avut posibilitatea sa investeasca "in imagine". Un "lux" pe care institutia si-l dorea pentru 2010 a fost alocarea unor fonduri pentru repararea unui acoperis si refacerea gardului care imprejmuieste unitatea. Cu toate acestea, raspunsul de la autoritate nu a fost unul favorabil. Bugetul veterinarilor pe 2009 a cuprins subventii de 127.777 lei si venituri proprii de 2.055 de lei, cea mai mare parte fiind aportul taxelor pentru analizele de laborator. La capitolul cheltuieli, cea mai mare suma a fost alocata pentru bunuri si servicii, 8.509 mii lei, in timp ce pentru personal au fost alocati 6.297 mii lei. Anul 2009 a insemnat pentru angajatii DSVSA Vrancea un an fara prime si fara salarii de merit, cum probabil va fi si 2010. Cu toate acestea, activitatea de inspectie si nu numai a decurs ca si in anii anteriori, cind munca veterinarilor era mai bine recompensata. Cele mai mari amenzi aplicate de-a lungul anului au fost in ceea ce priveste transportul animalelor fara acte de provenienta, suma totala fiind de 36.500 lei. In tirguri si oboare veterinarii vrinceni din cadrul biroului de bunastare si protectia animalelor au efectuat 27 de verificari, soldate cu 5 amenzi care au insumat 5.400 de lei. Exploatatiile de animale au fost cele mai verificate in 2009, in aceasta directie existind peste 100 de controale, incheiate cu 5 amenzi in valoare de 3.100 de lei. Serviciul de inspectie si control a contabilizat in 2009 1.340 de controale, cele mai multe, 610, in domeniul igiena. Si aceste controale s-au lasat cu amenzi, aici fiind aplicate 127 de sanctiuni, in valoare de peste 270 de mii de lei, fiind insa emise si trei ordonante de interzicere a activitatii, dar si sase de suspendare. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.