Ultima oră

Invatati cum se cistiga bani din meseria de trufar !

Ciprian Fânaru
12 ian 2010 2559 vizualizări
Societatea Truffoir organizeaza in perioada 22-24 ianuarie la Ghiorgheni, judetul Harghita, un seminar care are ca subiecte ecologia trufelor si metodologia culesului de trufe.

La seminar vor fi prezentate speciile de trufe culese, metodele principale de cules, ecologia ºi cultivarea trufelor, dresajul ciinilor de cautare dar si secrete culinare. Participantii vor lucra pe baza unui manual scris despre identificarea speciilor de trufe si colectarea lor, iar la final vor primi diplome care atesta prezenta lor in acest program. Evenimentul, aflat la cea de-a 8-a editie, se adreseaza persoanelor care vor sa cunoasca bazele acestei activitati. Organizatorii spun ca taxa de participare e de 150 euro, care include costul cazarii cu pensiune completa si meniul cu trufe. Cazarea se face intr-o pensiune agroturistică de doua margarete. Programul seminarului cuprinde lectie de introducere in ecologia trufelor si metodologia culesului, practica pe teren, secrete culinare si o cina - meniu cu trufe. Mai multe informatii puteti obtine la numarul de telefon 0751.223.555. Trufele sint ciuperci comestibile care cresc in zonele montane si de deal, pe radacina copacilor, in cuiburi, precum cartofii. Au miros specific, foarte puternic, pentru care sint apreciate, fiind nelipsite din lista de meniuri a marilor restaurante din lume. Trufarii romani, care le descopera cu ajutorul ciinilor special dresati, fac comert cu trufa neagra si cu trufa alba de vara, pe care o pot vinde cu pina la 300 euro/kg pe piata externa. Si in Vrancea lucreaza unul dintre cei mai de succes trufari. (C. FANARU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.