Ultima oră

Amenzi de 54.200 de lei de sarbatori

Nicoleta Cristea
6 ian 2010 573 vizualizări
Veterinarii au dat amenzi maxime pentru alimente expirate

Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea au avut un sfirsit de an incarcat, numai in ultima luna fiind verificati zeci de agenti economici din judet. Ca urmare a controalelor au fost aplicate noua amenzi, in valoare de 54.200 de lei, dar si un avertisment, iar in cazul unui depozit alimentar s-a dispus suspendarea temporara pina la remedierea deficientelor. Oficialii institutiei nu au dorit sa faca publice numele firmelor gasite in neregula. Potrivit inspectorilor DSVSA Vrancea, printre problemele care au dus la aplicarea sanctiunilor se numara depistarea de produse cu termen de valabilitate depasit, nerespectarea normelor in vigoare in ceea ce priveste conditiile de depozitare a produselor, dar si manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare cu incalcarea normelor sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor. Intre 1 "" 31 decembrie au fost verificate nu mai putin de 194 de unitati din toata tara, cele mai multe, 68 la numar, fiind magazinele alimentare. Verificari au fost facute in perioada mentionata si in piete, abatoare, cofetarii, baruri si resturante. In perioada sarbatorilor de iarna, inspectorii DSVSA Vrancea au acordat o atentie deosebita si locatiilor care organizau mese festive pentru vrinceni. Astfel, in perioada 29 "" 30 decembrie au fost verificate 21 de restaurante din tot judetul, insa se pare ca acestea respectau toata normele in vigoare, intrucit controalele nu s-au soldat cu sanctiuni. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.