Ultima oră

Batrinii din Golesti aproape sa ramina fara pensii

Daniel Garleanu
23 dec 2009 1287 vizualizări
Factorul postal din perimetrul comunei Golesti este banuit de sateni ca a incercat sa ii lase fara bani de sarbatori u Primaria a pus la dispozitia Postei incinta Caminului Cultural unde doi factori postali au inminat banii, insa cu intirzieri

Cetatenii din Golesti au intrat in panica in urma cu citeva zile cind au constat ca pensia, somajul, ajutorul de handicap si alte indemnizatii intirzie sa mai ajunga la portile lor asa cum se intimpla de obicei. Activitatea Postei pe raza comunei Golesti a fost tulburata de unul dintre angajati care se pare ca si-a incalcat atributiile de serviciu. In aceste conditii, Primaria Golesti a pus la dispozitia Postei sala Caminului Cultural, unde doi factori postali au inminat banii oamenilor, insa cu intirzieri. "S-a dus sotia joi si au spus ca s-au terminat banii, s-a dus vineri si nu au venit bani deloc, simbata nu s-a lucrat. Eu trebuia sa iau pensia in jurul datei de 10 ale lunii", ne-a spus Stefan Matache, beneficiar de pensie militara. Banii au inceput sa ajunga la beneficiari cu intirziere, Posta solicitind un punct de lucru in Golesti pentru a se putea achita de datorii. "Activitatea postala la agentia din Golesti este asigurata de salariatii din cadrul serviciului Oficiului Postal Rural Mecanizat nr. 8 Focsani", ne-a spus Gigi Mihalache, liderul de sindicat din cadrul Postei. Primarul comunei Golesti, Alexandru Zar , are cunostinta de situatia cetatenilor pe care ii reprezinta si spune ca a incercat sa dea o mina de ajutor la solutionarea cazului. "Factorul postal este in cercetari administrative si pentru acest fapt pensiile, somajul si banii pentru handicapati sint inminati de doi delegati de la Posta. Primaria a pus la dispozitie Caminul Cultural pentru ca fiecare cetatean sa-si primesca banii. Eu sint de acord sa facem un Oficiu Postal la Golesti, sa plateasca oamenii cablul, telefonul si alte servicii pe care le platesc acum in oras", ne-a spus primarul comunei, Alexandru Zar. Oamenii din sat il banuiesc pe factorul postal local ca ar fi avut in gind sa depuna banii la o banca pentru a lua dobinda si din acesta cauza nu a mai reusit sa imparta pensiile la timp. Informatia nu a fost insa confirmata oficial de superiorii postasului. Totusi, mai bine de 10 zile cetatenii au stat cu teama in suflet ca in prag de sarbatori ar putea fi lasati fara bani. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.