Ultima oră

Vrincenii au construit mai putin in 2009 decit in 2008

Iulia Crețu
17 dec 2009 807 vizualizări
Cel mai mult se construieste in mediul rural, semn ca oamenii se muta de la oras la sat

In luna octombrie a acestui an au fost eliberate in judetul Vrancea peste o suta de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale. Cifra este cu 30% mai mica decit cea inregistrata cu o luna inainte, in septembrie, si cu 12,4% mai mica in comparatie cu numarul autorizatiilor inregistrate in luna similara a anului 2008. De altfel, potrivit unui material de presa realizat de Directia de Statistica Vrancea, de la debutul anului 2009 si pina la 31 octombrie s-au emis in total 1.377 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, mai exact case de locuit. Cifra este comparabila cu cea inregistrata in octombrie 2008, in scadere cu 1,4%. Comparativ, cele mai multe cereri au venit din mediul rural, 124, in luna septembrie, si 31 din mediul urban in aceeasi luna. Cifrele arata ca vrincenii isi construiesc case la tara si se muta in continuare de la oras la sat. In luna octombrie, 87 de autorizatii au fost eliberate la sate si numai 19 la oras, pentru cladiri rezidentiale. "Sursa datelor o constituie cercetarea statistica lunara «Autorizatii de construire eliberate pentru cladiri»"(ACC), in conformitate cu Regulamentul Consiliului European nr.1165/1998 si Regulamentul Consiliului si Parlamentul European nr. 1158/2005 cu privire la statisticile pe termen scurt. Cladirea rezidentiala este acea cladire care este folosita integral sau in cea mai mare parte (peste 50%) pentru locuit", se arata intr-un comunicat de presa al Institutului de Statistica Vrancea. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.