Ultima oră

Trei directori la DSVSA Vrancea

Nicoleta Cristea
19 nov 2009 4930 vizualizări
Luminita Deliu, Cristi Valentin Misaila si Mircea George Benga au cistigat suspendarea ordinelor de demitere pina la solutionarea cauzelor pe fond

Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) a devenit o institutie cu trei directori. Doctorul Luminita Deliu a cistigat in instanta dreptul provizoriu de a se intoarce in functia de director coordonator al institutiei, in acelasi post care a fost cistigat luna trecuta prin concurs de medicul Mirel Iordache (foto). Si Ionel Duta a cistigat in vara functia de sef al aceleiasi institutii, insa nu sub titulatura de director coordonator, ci doar de director executiv. "Prin sentinta nr. 252/17.11.2009 a fost admisa cererea reclamantei si, pe cale de consecinta, s-a dispus suspendarea executarii ordinului nr. 70142 din 2.10.2009 emis de autoritatea pirita, pina la solutionarea pe fond a cauzei", ne-a transmis Curtea de Apel Galati. Spre deosebire de Ionel Duta, care nu a revenit pe post in ciuda faptului ca a obtinut suspendarea ordinului de demitere, Luminita Deliu ne-a spus ca revenirea in biroul de director atirna doar de ANSVSA. "Aceasta inseamna doar ca voi astepta de la Autoritate ordinul. Cu siguranta voi reveni in functie", ne-a declarat Deliu, care a remarcat ca inversunarea ei nu vine neaparat de la demitere, ci din faptul ca nu a fost lasata sa dovedeasca ce poate face pe acest post. Mai mult decit atit, aceasta a sustinut tot timpul ca nu au existat motive de demitere, in afara, bineinteles, de cele politice. Alte doua cereri de suspendare a ordinului de demitere au fost cistigate marti de Cristi Valentin Misaila, adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP), si Mircea George Benga, adjunct la Directia Agricola si pentru Dezvoltare Rurala (DADR). Prin ambele decizii ale CA Galati s-a dispus suspendarea ordinelor de demitere primite de cei doi adjuncti in octombrie, insa, ca si in cazul medicului Deliu, numai pina la solutionarea pe fond a cauzelor. "Astept sentinta oficiala de la instanta, dupa care voi instiinta conducerea ANAF, dupa cum este procedura. Pina la noi modificari mergem pe ceea ce avem", ne-a spus Misaila, care a adaugat ca intentia sa este aceea de a reveni in functie, acesta fiind scopul declarat al "razboiului" din instanta. Din sirul dosarelor strigate ieri au fost aminate cele ale lui Constantin Doru Crudu, care solicita suspendarea ordinului de demitere din functia de adjunct al DADR Vrancea, si Eugen Ciorici, care are pe rol actiune de anulare a ordinului de demitere din postul de director plin al DGFP Vrancea. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.