Ultima oră

Inginer silvic judecat pentru un prejudiciu de 6,5 mii de lei

Nicoleta Cristea
13 nov 2009 1179 vizualizări
Vasile Arginteanu, de 54 de ani, va fi judecat pe motiv ca, in calitate de inginer silvic la Directia Silvica Focsani, in octombrie anul trecut ar fi marcat fara drept 14 fagi si a produs un prejudiciu de 6.520 lei.

Procurorii spun ca, in calitate de inginer silvic, Arginteanu era autorizat sa marcheze cu ciocanul special arborii care urmau sa fie taiati, insa el ar fi trecut peste planificari. Cercetarile in acest caz au demarat dupa ce a existat o sesizare din partea lui Maricel Matei, titularul unui canton silvic din Gugesti, care a relatat ca din padurea proprietate publica s-au taiat ilegal arbori. Initial, cercetarile au fost indreptate si asupra lui Matei, ulterior insa stabilindu-se ca responsabilul de fapta ar fi Arginteanu, intrucit acesta avea atributii privind pastrarea si folosirea ciocanului silvic. In fata anchetatorilor, Arginteanu nu si-a recunoscut fapta si a dat vina pe muncitorii care au taiat copacii, motivind ca acestia au profitat de faptul ca atit el cit si Matei erau ocupati cu completarea documentelor si au retezat si arborii in plus. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 11 ore, 24 minute, 18 secunde
Bravo, ati gasit vinovatul!Dar cu cei care au taiat fara sa marcheze cei 14 milioane de fagi,stejari si brazi, ce ati facut?!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.