Ultima oră

Cele doua Parchete si-au gasit loc de «casa noua»

Daniel Garleanu
3 nov 2009 1407 vizualizări
Chiar daca au primit terenul de la Primaria Focsani, nu se stie daca se vor gasi si bani pentru constructia unui nou sediu pentru Parchet

Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie a obtinut printr-o hotarire a Consiliului Local Focsani o suprafata totala de 1.672,47 de mp de teren pentru constructia unor noi sedii pentru unitatile de parchet. Pe terenul de linga Colegiul National «Al. I. Cuza» Focsani, cele doua Parchete, de pe linga Judecatoria Focsani si cel de pe linga Tribunalul Vrancea, isi vor construi un nou sediu, cel actual fiind neincapator pentru activitatile desfasurate. Astfel, suprafata compusa din doua loturi (268,95 mp si 1.403,53) valoreaza 803.588 de lei si va fi predata de catre primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi. Hotarirea a fost adoptata la ultima sedinta a legislativului municipal. «Conform Legii administratiei publice locale, Consiliile Locale si Consiliile Judetene pot da in folosinta gratuita pe teremen limitat bunuri mobile si imobile proprietate publica sau privata locala ori judeteana, dupa caz, persoanelor juridice fara scop lucrativ, care desfasoara activitate de binefacere sau de utilitate publica ori servicii publice», se arata in raportul Primariei Focsani. Prim procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea, Ion Lefter, a fost rezervat in a face comentarii cu privire la viitorul spatiu din strada Cuza Voda nr. 43A, dar a atras atentia in mai multe rinduri asupra lipsei de spatiu din institutie. «Daca ar fi ocupate toate posturile n-am avea unde sa stam", a atras atentia procurorul sef Ion Lefter cu ocazia Zilei Justitiei Civile. In adresa procurorului general Laura Codruta Kovesi catre edilul Decebal Bacinschi se solicita un nou amplasament motivindu-se faptul ca cel vechi nu indeplineste "conditiile de functionare si desfasurare normala a activitatii specifice". Laura Codruta Kovesi a aflat de criza de spatiu de la unitatile de parchet la sedinta de bilant a procurorilor vrinceni, la care a participat recent. Deocamdata nu se stie daca se vor gasi si banii necesari la ministerul de resort pentru extinderea constructiilor. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.