Ultima oră

CFR va plati despagubiri in caz de intirziere a trenurilor

Ciprian Fânaru
30 oct 2009 912 vizualizări
Din 3 decembrie, CFR Calatori va trebui sa plateasca despagubiri de minimum un sfert din valoarea biletului, daca un tren nu ajunge la destinatie conform graficului

Aceasta se va intimpla deoarece Romania trebuie sa isi armonizeze legislatia nationala cu cea europeana si sa adopte reguli noi pentru protectia calatorilor. In prezent, un calator nu poate sa isi recupereze pagubele create de intirzierea trenului decit in instanta. Aceasta deoarece nu exista nici o prevedere legislativa speciala, prin care CFR Calatori sa fie obligata la plata unor despagubiri in asemenea cazuri. Unica solutie o reprezinta actionarea in instanta a companiei, dar costurile ridicate ale unui asemenea proces ii fac pe cei mai multi calatori sa renunte la a-si apara drepturile. Ramine de vazut daca aceste reglementari vor deveni realitate, mai ales ca desele intirzieri ale garniturilor ar putea duce compania in faliment. Despagubirile vor fi de minimum 25% din pretul legitimatiei de transport pentru o intirziere intre 60 si 119 minute si minimum 50% pentru o intirziere de 120 de minute sau mai mult. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.