Ultima oră

Vrancea, in top la infractiuni si la lipsa politistilor in mediul rural

Dan Chiriac
28 oct 2009 944 vizualizări
Bilantul pe noua luni a scos la iveala deficitul de oameni ai legii in comune u politia vrinceana ocupa locul 1 la persoanele cercetate pentru infractiuni economico-financiare

Ieri, politistii vrinceni au prezentat bilantul activitatilor pe primele noua luni ale anului. In absenta sefului politiei, comisarul sef Sandel Doaga, aflat in continuare in concediu medical, cei doi adjuncti au asistat la sedinta de prezentare a rezultatelor obtinute de politistii vrinceni. La sedinta au participat si prefectul Ion Oprea, dar si prim-procurorul Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani, Luminita Dogaru. Aflat la comanda inspectoratului, comisarul sef Viorel Norocea a vorbit despre rezultatele pozitive, dar si despre problemele aparute in aceasta perioada. "Activitatea politistilor a fost pozitiva in aceasta perioada. Este bine ca la rata criminalitatii, printre inspectoratele din tara, ne situam in partea superioara. De asemenea, activitatea de constatare a infractiunilor a crescut, la fel ca si gradul de siguranta a cetateanului. Infractiunile cu violenta sint in scadere. Imbucurator este ca am reusit sa reducem si numarul accidentelor rutiere, iar numarul victimelor a scazut. Probleme am avut insa la posturile de politie, acolo unde avem un deficit de aproximativ 50 de politisti. Speram sa completam schema o data cu promotia de la 1 Decembrie, pentru ca e greu sa desfasuram activitatea in aceste conditii", ne-a spus comisarul sef Victor Norocea. Conform datelor statistice, pe genuri de infractiuni, din totalul celor 4.629 infractiuni solutionate, 1.171 sint economico-financiare, 1.776 judiciare si 1.682 de alta natura. Pe ansamblu, din situatiile privind volumul criminalitatii la 100.000 locuitori, la infractiunile economico-financiare, judetul Vrancea ocupa locul 11 la infractiuni sesizate, locul 17 la infractiuni constatate si locul 9 la infractiuni solutionate. în ceea ce priveste persoanele cercetate pentru infractiuni economico-financiare, IJP Vrancea se situeaza pe locul 1 pe tara, cu o medie de 152 persoane/cercetate la 100.000 locuitori. In cele noua luni, pe linia combaterii ilegalitatilor care se comit in domeniul producerii si comercializarii bauturilor alcoolice, s-au aplicat 34 sanctiuni, in valoare de 53.000 lei, fiind retinute de la comercializare, din cauza faptului ca erau improprii consumului uman, cantitatile de 21.300 litri vin, 1.300 litri tuica si 200 litri coniac. în ceea ce priveste marea violenta, cresc infractiunile de omor, de la 4 la 5, tentativele de omor, de la 4 la 5, si vatamarile corporale grave, de la 3 la 4, dar scad infractiunile de pruncucidere de la 2 la 0 si loviturile cauzatoare de moarte, de la 3 la 2. La infractiunile contra patrimoniului, au fost constatate 1.024 fapte de furt, in scadere usoara fata de aceeasi perioada a anului trecut, fiind constatate 234 furturi din locuinte ( -37), 26 tilharii (-1) si 14 furturi de auto (-2). în primele 9 luni ale anului 2009, pe raza judetului s-au produs 163 accidente grave (-14) si 263 accidente usoare (^28) soldate cu 41 morti (0), 149 raniti grav (-13) si 388 raniti usor. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.