Ultima oră

Dosarul adeverintelor false de la Vrincioaia, la final

Nicoleta Cristea
24 oct 2009 1182 vizualizări
Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut neschimbate pedepsele aplicate de Tribunalul Vrancea in ceea ce ii priveste pe vrinceanul Ion Alexe, in virsta acum de 70 de ani, din Vincioaia, si secretara Primariei Beidaud din Tulcea, de 41 de ani, judecati pentru fals, dare de mita si respectiv luare de mita si fals intelectual in forma continuata.

Saptamina aceasta, Inalta Curte a respins recursurile ca nefondate si i-a obligat pe cei doi sa plateasca cheltuieli judiciare catre stat. Cei doi au fost trimisi in judecata in urma cu mai bine de doi ani dupa ce, in perioada 2003 - 2005, secretara ar fi emis, la solicitarea vrinceanului, 21 adeverinte false de vechime in munca, pentru CAP, pentru mai multe persoane. Ulterior, cei 21 de vrinceni si-ar fi intocmit dosare de pensii si au ridicat de la Casa de Pensii Vrancea 25.981 lei, bani recuperati in timpul anchetei. Secretara a mai fost acuzata si pe motiv ca ar fi primit de la Ion Alexe 7.300 lei, pentru a-l ajuta. In urma procesului de fond, Ion Alexe a fost condamnat la 1,6 ani de inchisoare, in timp ce Ioana Vriscu a primit 1 an de inchisoare, ambele pedepse fiind cu suspendare. In plus, instanta le-a aplicat si o pedeapsa complementara, conform careia celor doi li se interzice dreptul de a ocupa o functie implicind exercitiul autoritatii de stat. Potrivit acesteia, cum solutia instantei de fond a ramas nechimbata, secretara nu mai are voie lucreze la primarie. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
fratilor, acum 4331 zile, 57 minute, 19 secunde
Infractoarea este inca in functie la primaria Beidaud. Oamenii astia nu au nici un fel de scrupule. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
, acum 739399 zile, 15 ore, 49 minute, 26 secunde
Adeverintele false sunt istorie, dar sa verifice cum dintr-un sat intreg, Vrancioaia-Poiana,aproape toata lumea primeste pensie de \"handicapat\". Cum este posibil ca, toata lumea din Poiana sa fie citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.