Ultima oră

Festivalul Bachus a fost aminat cu o saptamina

Doina Ganea
22 oct 2009 2338 vizualizări
Anul acesta, focsanenii vor gusta tulburelul si pastrama lui Bachus in perioada 29 octombrie - 1 noiembrie

Organizatorii Festivalului Viei si Vinului "Bachus" 2009 au decis aminarea cu o saptamina a manifestarii. Pentru sarbatoarea care se organizeaza de obicei in preajma sarbatorii crestine a Sfintului Dumitru, s-a stabilit ca perioada week-end-ul viitor, adica 29 octombrie "" 1 noiembrie. Initial s-a convenit ca festivalul toamnei sa aiba loc in intervalul 22 "" 25 octombrie, insa organizatorii s-au razgindit. Oficial nu exista nici o explicatie, insa se crede ca serbarea trebuie sa coincida cu programul de vizite electorale a unui anumit candidat la alegerile prezidentiale. Edilul sef al Focsaniului, Decebal Bacinschi, a spus ca Primaria, in calitate de coorganizator, nu are toate raspunsurile, dar ca este de parere ca s-au suprapus mai multe manifestari de acest gen in judet. "Legat de Festivalul Vinului, asteptam si noi adresa din partea Consiliului Judetean, prin care sa se decida perioada si locatia in care va fi. Organizatorii sint Consilul Judetean si Camera de Comert. Si in sedinta de Consiliu Local noi am aprobat o suma foarte mica de bani pentru amenajarea spatiilor pentru mesterii populari si pentru a face curatenie acolo. Toata cheltuiala o suporta Consiliul Judetean, pentru care s-au alocat deja bani. Ca au decalat data este treaba lor", a declarat primarul. CJ a suplimentat marti, prin rectificare de buget, suma alocata Festivalului cu 260.000 lei, suma totala alocata sarbatorii fiind de 400.000 lei. De curind, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului, Adrian Colin, anunta ca in acest an Festivalul nu se va tine fara aviz de mediu. Primarul Bacinschi considera ca avizul nu este necesar. "Pentru ce sa cer aviz de mediu? Nu am cerut de 10 ani. De ce as avea nevoie acum?", s-a intrebat edilul. Ca atare, autoritatile nu au depus pina acum nici o cerere in acest sens. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 6 ore, 50 minute, 30 secunde
Asteptati pana pe 10 ca ia lumea bani ;)))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.