Ultima oră

Bilant de noua luni la tribunal

Nicoleta Cristea
17 oct 2009 817 vizualizări
28,3% dintre dosarele in lucru la sectia comerciala si de contencios administrativ - fiscal au ca obiect dizolvarea unor societati comerciale

Desi Tribunalul Vrancea este singura instanta din judet care a inregistrat o scadere a numarului cauzelor nou intrate in perioada iulie "" septembrie 2009, fata de aceeasi perioada a anului trecut, magistratii de aici au avut de solutionat in trimestrul III al anului curent cu 5,16% mai multe cauze.

La sectia penala, cele mai multe dintre cauzele aflate pe rol au avut ca obiect cereri anterioare sau ulterioare solutionarii fondului, aflate in diferite stadii procesuale. Sectia civila a avut de solutionat 1.052 de cauze, ponderea cea mai mare avind-o actiunile legate de Legea nr. 272/2004 privind plasamentul de copii urmate, ca si incidenta, de cauzele privitoare la regimul pasapoartelor. Sectia comerciala si de contencios administrativ "" fiscal, este sectia cu cel mai mare numar de cauze de solutionat, 28,3% dintre acestea avind ca obiect dizolvarea unor societati comerciale. In alta ordine de idei, Judecatoriile Focsani si Panciu au inregistrat o crestere importanta a numarului dosarelor nou intrate pe rol. Astfel, la Judecatoria Focsani s-a inregistrat o crestere cu 38,43% a actelor de sesizare a instantei, in timp ce la Judecatoria Panciu cauzele au crescut cu 36,82%. "Numarul cauzelor pe care cele patru instante din judetul Vrancea le-au avut de solutionat in perioada la care facem referire a fost de 12.611, cu aproximativ 14,5% mai multe decit in perioada similara a anului trecut", a precizat purtatorul de cuvint al Tribunalului Vrancea, consilierul Carmen Dantis. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.