Ultima oră

Festivalul de la Brazi, neasteptat de popular

Daniel Garleanu
22 sep 2009 1409 vizualizări
Cel mai aplaudat concurs a fost cel de cintec la toaca

Prima editie a Festivalului de arta religioasa de la Manastirea Brazi din Panciu a atras ieri mai bine de 200 de elevi talentati si apropiati de biserica, alaturi de parinti, profesori si preotii parohi, care au venit sa-i sustina la concurs. Intrecerea a avut un regulament bine stabilit, in care copiii au fost organizati pe virste (clasele I-IV, V-VIII, IX-XII). Copiii din parohiile judetului s-au intrecut in arta crestina, creatie literara si cintec de toaca. Ei au aratat ca se pricep sa picteze chipuri de sfinti, sa compuna texte despre cei care iubesc sfinta credinta, dar si sa bata toaca pentru a chema crestinii la inchinaciune. Copiii vor astepta cu sufletul la gura pina simbata, cind organizatorii au promis ca vor decerna premiile in cadrul unei ceremonii organizate la Casa de Cultura din Panciu. Chiar daca nu erau familiarizati cu personalitatile politice venite sa-i vada, elevii i-au aplaudat pe vicepresedintele Consiliului Judetean, Mircea Diaconu, viceprimarul orasului Panciu, Iulian Nica, dar si pe organizatorul si initiatorul festivalului, pr. Ion Ciobotea, paroh la Ruginesti. "Nu m-am asteptat ca evenimentul sa fie atit de popular si nu pot decit sa ma bucur. Nadajduim ca acest Festival sa ramina o traditie. Proiectul vine cu propunerea umila de a oferi copiilor si tinerilor din Vrancea o alternativa de a petrece timpul liber", a spus pr. Ion Ciobotea. Cel mai spectaculos concurs a fost de departe cel al cintecului de toaca, unde tinerii s-au depasit unul pe celalat la batutul in scindura. Talentati sau in formare, elevii au fost aplaudati de cei prezenti, dar si de juriul format din personalitati locale, preoti din partea Episcopiei Buzaului si a Vrancei si reprezentanti ai Inspectoratului Scolar si Primariei Panciu. Dupa incheierea concursului, elevii au fost invitati la Zilele Orasului Panciu (26 - 27 septembrie) cind se vor desemna cistigatorii. De asemenea, cei peste 300 de vrinceni sositi din imprejurimi au fost invitati sa participe la slujba de vecenie de la schit. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 19 ore, 45 minute, 19 secunde
Pacat ca festivalul nu a fost suficient popularizat! Scoala Vintileasca nu a stiut nimic si ar fi avut lucruri frumoase si interesante de promovat cu acest prilej, mai ales ca la noi lumea este citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.