Ultima oră

Nu mai vrem sa ne fie rusine ca sintem judecatori

Nicoleta Cristea
21 sep 2009 2248 vizualizări
60 de instante din tara sint pentru continuarea protestelor u ministrul Predoiu este acuzat ca a dat dovada de o atitudine duplicitara

11 curti de apel, 35 de tribunale si 97 de judecatorii au decis pina vineri sa continuie protestele demarate la inceputul lunii, in timp ce restul instantelor vor decide in aceasta privinta saptamina aceasta. In acelasi timp, CA Craiova a hotarit suspendarea protestelor, ca si Tribunalul Constanta, in timp ce CA Alba Iulia a votat pentru continuarea protestului, modificind formele de exercitare a acestuia. "Din centralizarea partiala efectuata pina la aceasta data, rezulta ca cel putin 60 de instante au solicitat in cadrul adunarilor generale prim-ministrului Emil Boc demiterea ministrului justitei. Motivarea cel mai des intilnita se refera la responsabilitatea directa a acestuia pentru escaladarea conflictului dintre puterea judecatoreasca si puterea executiva si existenta unor atitudini duplicitare si lipsite de transparenta dovedite pe perioada negocierilor purtate", spun judecatorii. Alte solicitari comune intilnite in hotaririle adunarilor generale sint indreptate catre Consiliul Superior al Magistraturii, caruia i se cere ca desemnarea viitorului presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa fie facuta printr-o procedura publica, transparenta si deschisa accesului oricarui judecator. De asemenea, magistratii cer si intocmirea unei scrisori deschise catre societate, prin care sa se precizeze cauzele si semnificatiile conflictul din justitie. "Desi legea de salariare e batuta in cuie, magistratii au demonstrat ca nu salariul e principala doleanta a noastra, ci asigurarea unor conditii optime de munca necesare pentru asigurarea unui act de justitie de calitate. ... nu mai vrem sa ne fie rusine ca sintem judecatori si vrem sa ne indeplinim atributiile in mod profesionist. Nu pentru noi, ci pentru justitiabil. Justitiabil care ne sprijina, alaturi de procurori si avocati. Cu totii inteleg ca sintem intr-un moment de rascruce al democratiei romanesti, cind justitia cauta sa ajunga in locul ei firesc, constitutional, in rindul celorlalte doua puteri, pentru a fi la rindul sau putere dar si contra-putere. Acesta este drumul adevarat catre statul de drept, fara de care drumul catre dictatura ar fi deja batatorit", a precizat presedintele SoJust, judecatorul Cristi Danilet, vicepresedintele Judecatoriei Oradea. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.