Ultima oră

Prima de casare pentru tractoare, majorata la 17.000 de lei

Ciprian Fânaru
15 sep 2009 927 vizualizări
De ea ar putea beneficia cei care detin tractoare vechi de cel putin 10 ani u ca sa incaseze, acestia vor avea insa obligativitatea sa cumpere un utilaj nou

Prima de casare pentru tractoare si alte masini agricole va fi de 17.000 lei, dar suma nu poate fi mai mare de 50% din pretul de achizitie al vehiculului nou in cazul persoanelor fizice si 40%, fara TVA, in cazul celor juridice, potrivit ultimei forme a legii pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea. Una dintre cele trei conditii pe care trebuie sa le intruneasca cei care vor sa beneficieze de prima de casare pentru tractoare si utilaje agricole este inscrierea la un producator validat, in vederea achizitionarii unui utilaj nou. De asemenea, solicitantii trebuie sa predea spre casare vehiculul vechi, de cel putin 10 ani, si sa achizitioneze un utilaj nou de la producatorul la care s-au inscris. Suma reprezentind prima de casare va fi scazuta din pretul de achizitie a unui tractor nou sau a unei masini agricole autopropulsate noi. Firmele autorizate sa desfasoare activitati de colectare a vehiculelor scoase din uz risca amenzi cu valori cuprinse intre 10.000 si 20.000 de lei daca reinmatriculeaza, folosesc sau comercializeaza ulterior vehiculele agricole predate spre casare sau, separat, caroseria, sasiul ori motorul acestora. Prima de casare se acorda pentru tractoare sau masini agricole autopropulsate cu o vechime de cel putin zece ani, care au urmatoarele componente: motorul, transmisia, trenul de rulare, caroseria, sasiul, precum si echipamentele electronice de gestionare a functiilor vehiculului si dispozitivul catalizator, daca acestea au fost prevazute din fabricatie. Categoriile de beneficiari si metodologia finantarii pentru Programul de stimulare a innoirii parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate se stabilesc printr-un ghid elaborat de Administratia Fondului. Legea a suferit modificari deoarece eventualii beneficiari s-au declarat total nemultumiti de forma anterioara a proiectului de lege, care prevedea ca prima de casare a unui tractor uzat sau a unei masini agricole autopropulsate era de doar 5.000 de lei. Potrivit aceluiasi document, prima de casare va fi acordata incepind cu 1 ianuarie 2010. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.