Ultima oră

Peste 200 kg alimente expirate in magazinele din judet

Nicoleta Cristea
12 sep 2009 1014 vizualizări
Preturi lipsa, nerespectarea conditiilor de depozitare si pastrare a alimentelor, bauturi vindute la pahar , impreuna cu tigari la bucata sint abaterile constatate de Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor dupa verificari in peste 100 de magazine din judet, in special din mediul rural.


La mai bine de 80% din unitatile verificate au fost gasite abateri, pentru care s-au aplicat 60 amenzi, in valoare de 420.050 lei si 52 avertismente. Comisarii au descoperit 200 kg alimente expirate sau fara etichete, acestea fiind oprite de la vinzare. "Pe linga cele 212 kg alimente oprite definitiv de la comercializare, expirate sau fara etichete care sa dovedeasca incadrarea in termenul de valabilitate, alte 500 kg alimente, in valoare de 3.400 lei au fost oprite temporar de la comercializare pina la eliminarea deficientelor", au precizat comisarii. Acestia au gasit biscuiti expirati de 33 zile, sticksuri expirate de 3 luni, preparate din carne expirate de citeva zile, taitei expirati din 2008, dropsuri si ciocolata expirate de citeva luni, la fel si blat de tort, ulei, prajituri de casa, bere sau ketchup. Alte produse nu aveau etichete, astfel incit nu s-a putut stabili daca sint in garantie. 10 magazine din Pufesti, Slobozia Ciorasti, Gologanu sau Milcovul vindeau tigari la bucata, in timp ce la alte 8 magazine se vindeau bauturi la pahar, desi unitatile nu erau autorizate in acest sens. "La un magazin din Tulnici au fost gasite la momentul controlului produse din carne congelate, pastrate la temperatura de 4 - 8 grade C, in loc de -18 grade C. La un magazin din Odobesti sint depozitate in acelasi spatiu frigorific peste si pulpe de pasare. La un magazin in comuna Straoane se depozitau in acelasi spatiu frigorific inghetata, bauturi racoritoare, carne de pasare", au mai exemplificat cei de la Protectia Consumatorilor, care ii sfatuiesc pe vrinceni sa fie mai atenti pe ce dau banii. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 6 ore, 36 minute, 29 secunde
cand? era o intrebare esentiala. cand a fost controlul asta
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.