Ultima oră

In instanta pentru terenul lasat de parinti

Nicoleta Cristea
25 aug 2009 976 vizualizări
Un narujean de 74 de ani spune ca primarul Cristian Pantus refuza sa ii dea terenul lasat de parinti u vreau sa ajung sa fie pedepsit primarul, material, moral si penal , spune Anghel Dumitru u Sa justifice daca cei care au primit paduri au avut inainte , ameninta septuagenarul cu dezvaluiri u umbla doar sa cistige bani de la mine , se apara primarul

Anghel Dumitru, originar din Naruja, se judeca in doua procese cu primaria din localitate, dar si cu primarul Cristian Pantus, dupa ce spune ca a fost lipsit de dreptul sa de proprietate. Barbatul de 74 de ani spune ca stie toate dedesupturile din primarie, mai ales ca a fost angajat in aceasta institutie, timp de 20 de ani, pina in anii "â„¢80. "Am facut peste 60 de audiente la Consiliul Judetean si la Prefectura din 1998 (cind batrinul spune ca a facut prima cerere de retrocedare "" n. r.). Prefectul a spus ca nu-mi poate solutiona cauza, si sa ma duc la judecatorie sa il dau in judecata pe primar pentru ca nu tine de judet. Eu vreau sa ajung sa fie pedepsit primarul, material, moral si penal. Trebuie intrebat unde sint cele 45 ha pe care trebuie sa le dea la oameni. Sa justifice daca cei care au primit paduri au avut inainte. 19 au primit paduri desi nu aveau inainte", ne-a povestit Anghel Dumitru. Primul proces este legat de restituirea unei suprafete de padure, dar si obligarea primarului din Naruja sa ii plateasca daune morale de 20.000 de lei, precum si amendarea acestuia, pe motiv ca a refuzat sa il puna in posesie. Cu toate acestea, Primaria Naruja spune ca cei trei frati, reprezentati in instanta de Dumitru, "au fost invitati in scris sa semneze procesul verbal de punere in posesie pentru ca intreaga documentatie sa fie inaintata comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate, dar au refuzat". Narujeanul povesteste ca a asteptat 8 ani pentru a fi pus in posesie, motiv pentru care si solicita despagubiri, intrucit a fost "pagubit de 7,5 ha x 3mc ha/an". Dupa citeva termene, instanta a admis actiunea in parte, obligind Consiliul Local Naruja sa elibereze procesul verbal de punere in posesie, in timp ce comisia judeteana avea obligatia de a elibera titlul de proprietate. Solutia a fost atacata cu recurs, pentru ca septuagenarul este nemultumit ca instanta a "uitat" de despagubiri. Cu toate acestea, recursul a fost respins ca nefondat.


"Umbla doar sa cistige bani de la mine"


"A fost validat in comisia judeteana si nu a semnat procesul verbal sa il pun in posesie. Vroia vechiul amplasament, si i l-am dat. Numai ca la data respectiva a fost padure mai putina, pentru ca terenul a fost la CAP, unde padurea a fost taiata, si a vrut pe un alt amplasament. Terenul va ramine la dispozitia Ocolului Silvic pina cind se hotaraste sa il ia. Umbla doar sa cistige bani de la mine", acuza si primarul Cristian Pantus. In cea de-a doua actiune prin care Anghel se judeca cu autoritatile este vorba despre o carare de acces pe linga casa pe care barbatul o detine, pentru ca, spune el, i-a fost data spre folosinta ceea ce nu ii este suficient. "Terenul pe care il vreau eu apartine unei societati, care a cumparat un bloc de locuinte construit pe terenul nostru, care a fost preluat de stat. Eu nu am nevoie de terenul altuia, dar nu am loc sa trec pe linga casa mea nici cu un Matiz. Terenul fizic, desi il am, nu am acte. Daca mor, nu am ce lasa", ne-a explicat oful sau narujeanul. Aici, barbatul se plinge ca raportul de expertiza legat de masurarea si identificarea terenului si stabilirea vecinilor intirzie nejustificat de mult. "De sase luni expertul nu vine la expertiza. S-a dus in lipsa mea si impreuna cu primarul au talmacit. Au spus ca imi dau suprafata de teren, dar sa renunt la punctele cardinale. A facut o expertiza dupa cum i-a spus primarul. Am platit 5 milioane din pensia mea nenorocita si el se duce in lipsa mea...", se plinge narujeanul. "La intravilan vrea sa isi faca drum pe un teren care apartine unei societati. Eu nu pot sa iau terenul de la societatea respectiva si sa i-l dau. Daca vrea, poate da societatea in judecata, nu pe mine", spune in apararea sa primarul Cristian Pantus. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.