Ultima oră

Taierea normelor didactice se va face cu dificultate

Mihaela Beșleagă
7 aug 2009 1129 vizualizări
Din judet vor disparea 200 de posturi din invatamint

In judetul Vrancea, un cadru didactic se ocupa de 16 elevi, mai mult decit un dascal de la nivelul mediu national, care preda pentru 13 elevi, conform unor indicatori realizati de Inspectoratul Scolar Judetean. "In judetul Vrancea indicatorul elevi la un cadru didactic este de 15,5/cadru didactic, peste media la nivel national de 12,84/cadru didactic", se arata intr-o nota transmisa Ministerului Educatiei Cercetarii si Inovarii (MECI) de oficialii ISJ Vrancea. De asemenea, majoritatea populatiei scolare, 52%, este in mediul rural. Inspectoratul raspunde astfel unei adrese venite de la Minister, prin care se solicita comasarea unor clase, dar si reducerea normelor didactice pentru noul an scolar, in speranta ca vor fi reduse din cheltuielile bugetare. "In judetul Vrancea multe localitati sint izolate, la mare distanta unele de altele, chiar pe teritoriul unei comune, fapt ce ne determina sa nu putem comasa clase sau unitati scolare", se arata in adresa semnata de inspectorul general Iordache Bostan. Ministerului Educatiei a solicitat ISJ un numar de 5.497 norme didactice si nedidactice pentru anul scolar 2009/2010, ceea ce va insemna taierea a circa 200 de posturi la nivel de judet. "Am atentionat Ministerul ca aceasta cifra va fi realizata cu multa dificultate", ne-a spus Stan Rogoz, adjunctul ISJ. Toate aceste date au fost transmise de Inspectoratul Scolar catre MECI, ca raspuns la o adresa privind un punct de vedere in ceea ce priveste "Planul de amenajare a teritoriului judetean Vrancea". (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 3 ore, 6 minute, 37 secunde
Vor veni vremuri grele, dragilor! Azi ne mai taie din salarii, din norme, din numarul de ore... Maine ne vor pune iscoade, ne vor chema la "tribunalul poporului", ne vor cere sa ne facem autocritica, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.