Ultima oră

Stranierii se intorc acasa blindati cu arme

Dan Chiriac
6 aug 2009 1057 vizualizări
Patru pistolari s-au ales cu dosare penale

Odata cu intoarcerea acasa a vrincenilor care muncesc in strainatate, politistii depisteaza tot mai multe arme introduse ilegal in tara. Patru vrinceni s-au ales cu dosare penale in ultima vreme fiind suspectati ca au introdus in tara o arma de vinatoare si trei pistoale. Marti, in satul Vadu Rosca, unde aproape toti barbatii sint plecati la munca in afara patriei, politistii l-au depistat pe Costel Grigore, de 36 ani, rezident in Italia, posesor de pasaport european de arme de foc, care a introdus in tara o pusca si 70 de cartuse, cu scopul de a participa la o vinatoare pe perioada vacantei. Politistii spun ca barbatul nu a putut sa prezinte nici o invitatie din partea unei asociatii de vinatoare, pentru a justifica aducerea armei. Pusca si munitia introduse in tara pe data de 2 august au fost indisponibilizate in vederea confiscarii. Tot marti, politistii i-au identificat pe Ion Maki din Negrilesti si Fanel Maki din Tulnici, care aveau asupra lor doua pistoale cu gaze si 115 cartuse, introduse ilegal in tara. Politistii au retinut la sfirsitul lunii iulie un alt vrincean care a introdus ilegal in tara un pistol adus din Franta, cu care a amenintat doi oameni ai legii in timpul unui incident produs intr-un bar. Tribunalul Vrancea a emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Nicolae Rares Rotila, de 29 de ani, acuzat de procurorii DIICOT de contrabanda calificata cu arme letale, acesta declarindu-le anchetatorilor ca a facut parte din Legiunea Straina. Cei patru "stranierii" sint cercetati acum pentru contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.