Ultima oră

A ramas fara masina prin executare silita

Nicoleta Cristea
29 iul 2009 2862 vizualizări
Focsaneanca Nela Anisoara Martis spune ca masina pentru care platea rate i-a fost ridicata abuziv, fara a fi atentionata in prealabil u focsaneanca s-a adresat instantei de judecata si parchetului pentru a lamuri situatia u in replica, executorul judecatoresc spune ca masina nu ii apartinea reclamantei, ci firmei de leasing

O focsaneanca spune ca a ramas fara autoturismul achizitionat prin leasing desi avea platite la zi ratele stabilite prin contract. Nela Anisoara Martis se plinge ca a fost lasata fara masina abuziv, fara nici un temei. Focsaneanca a incheiat contractul de leasing pentru Dacia Logan in anul 2006 si sustine ca pina in iunie a platit rata integral, chiar daca uneori a intirziat citeva zile. Cu toate acestea, femeia spune ca niciodata nu a intirziat cu rata pina acolo incit sa se ajunga la executarea silita, si chiar in aceasta situatie, la contractul de leasing avea un garant caruia ii putea fi retinuta suma datorata. "Aveam platita rata pina in iunie, iar in luna iulie, desi aveam 11 milioane de lei in cont, ei nu au luat suma necesara pe 8, cind era scadenta rata, ci pe 22. Pe 14 iulie au fost si au sigilat masina, au luat numerele si au lasat procesul verbal pe geam. Eu nu eram acasa, si m-am dus a doua zi la executorul judecatoresc, insa nu mi-au dat nici o relatie si in aceeasi zi mi-au ridicat masina. Ulterior am aflat ca pe 29 iunie, la Judecatoria Focsani, a fost admisa cererea de executarea silita, si am fost tot eu obligata sa platesc cheltuielile de executare, in suma de 1.428 lei. Eu sint in imposibilitate de a ma deplasa, pentru ca abia m-am externat din spital, pe 8 iulie, si am continuat tratamentul ambulator", s-a plins Nela Anisoara Martis. Focsaneanca mai reclama si faptul ca firma cu care a incheiat contractul de leasing, Finans International Leasing SA, nu este aceeasi firma care a solicitat executarea silita, aceasta aparind in acte drept Credit Europe Leasing IFNSA Bucuresti. "Am introdus deja o contestatie la executare in instanta, si am inaintat la parchet o plingere penala pentru furt si fals in acte impotriva societatii cu care am incheiat contractul, dar si impotriva executorului judecatoresc", ne-a mai declarat femeia. Aceasta mai spune ca in momentul cind i-a fost ridicata masina i-a fost spart un geam, motivindu-se ca altfel nu se putea intra in autoturism.

"Masina nu ii apartinea dinsei, ci firmei de leasing"

Pe de cealalta parte, executorul judecatoresc care s-a ocupat de acest caz, Ciprian Corneliu Cretu, spune ca totul s-a desfasurat conform legii, si fiecare pas a fost urmat "ca la carte". "Am obtinut incuviintarea executarii silite de la instanta de judecata. Era pe Legea 99/1999, capitolul 5, potrivit caruia executarea garantiei se face fara somatie. Eu am tot incercat sa o contactez, pentru ca masina nu s-a ridicat atunci pe loc, ci a doua zi. Din ceea ce stiu eu si din acte dinsa avea destul de multe rate neplatite, dar nu mai tin minte exact cite. Masina trebuia sa fie ridicata si de aceea s-a spart un geam, pentru ca nu a existat o a doua cheie. Masina oricum nu ii apartinea dinsei, ci firmei de leasing. Firma cu care a incheiat dinsa contractul probabil a fuzionat cu o alta firma si de aceea are alta titulatura", ne-a declarat executorul judecatoresc. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 15 ore, 25 minute, 24 secunde
era si timpul ca aceasta reclamagioaica ieftina a orasului sa ia o lectie ... felicitari executorului!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.