Ultima oră

Patru functionari de la Prefectura si CJ se instruiesc pe bani Phare

Mihaela Beșleagă
27 iul 2009 1275 vizualizări
Proiectul de management strategic se deruleaza in perioada mai-septembrie 2009, iar valoarea totala a programului este de 100.000 euro

Patru angajati de la Institutia Prefectului si de la Consiliul Judetean Vrancea participa la un program de perfectionare in management strategic, organizat de Institutul National de Administratie (INA). Consilierii Catalin Dragulescu si Iulia Serban de la Prefectura si Ramona Sclavone, inspector la Serviciul pentru Proiecte cu Fionantare Internationala, impreuna cu Dumitra Filote, consilier in cadrul Directiei Economice de la CJ, alaturi de functionari din alte 11 judete din tara, au urmat timp de 1 an si jumatate cursuri de instruire si au elaborat strategii pentru institutiile din care fac parte. Mihai Vasile, reprezentantul INA si Gunter Schrom, expert Phare, au prezentat simbata la Focsani programul de perfectionare "Management strategic". "Scopul programului este pregatirea de specialisti din administratia centrala si locala pentru a realiza proiecte pe care sa le punem in valoare dupa finalizarea instruirii. Cursurile au fost organizate in 7 module, a cite 4-5 luni", a aratat Mihai Vasile. Expertul Phare Gunter Schrom a evidentiat faptul ca selectia participantilor a mizat pe alegerea unor functionari din palierul de mijloc a institutiei. "Ceea ce ne-a interesat a fost sa-i punem pe participanti sa gaseasca solutii, acestia au trebuit sa faca transferul la nivel local al strategiilor. La urmatorul curs vom discuta partea de implementare a strategiilor, iar in septembrie va avea loc evaluarea lor. Nu ne asteptam la un impact de 100%, dar macar o parte dintre aceste proiecte sa se finalizeze", a punctat si Gunter Schrom. Daca functionarii de la Prefectura au lucrat la continuarea unui proiect privind formarea de manageri de proiecte europene in 43 de comune vrincene, Ramona Sclavone de la CJ lucreaza la o strategie de dezvoltare a turismului vrincean. Proiectul de perfectionare se deruleaza in perioada mai-septembrie 2009. Valoarea totala a programului este de 100.000 euro, din fonduri Phare. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.