Ultima oră

La Cotesti se evapora apa

Daniel Garleanu
25 iul 2009 1360 vizualizări
Am ramas cu samponul in cap , spune o localnica u joi a curs apa la robinete doar intre 13.00 si 16.00, in Golestii de Sus

Gospodariile din Golestii de Sus, Valea Cotesti, Cotesti, Odobasca si Budesti primesc apa cu program, dar si in functie de disponibilitatea bazinului de acumulare. Cetatenii sint nemultumiti de program care, dupa cum spun ei, nu se respecta. Asa se face ca fintinile sint un loc unde oamenii se intilnesc si isi mai dau cu parerea despre primar sau criza financiara. "Ni s-a spus ca in fiecare joi vom avea apa toata ziua, dar am ramas cu samponul in cap. Tot satul este nemultumit, iar acum luam apa de la fintina", spune un cetatean din Golestii de Sus care a dorit sa ramina anonim. Problema cu apa nu este recenta, localnicii sustinind ca inca de pe vremea cind Sandu Iacob era primar in Cotesti apa era scumpa la vedere. "Ni se spune ca apa nu are presiune pentru ca pompele nu functioneaza cum trebuie, dar cum s-a putut ca in perioada alegerilor europarlamentare sa avem apa non-stop si cu presiune?", se intreaba localnicii. Mai mult de atit, ei spun ca nici chitantele pentru care platesc apa nu au inscris indexul. "Ne ia indexul si nu il trece pe chitanta, vin cind vor ei sa incaseze, ne trezim cu ei la poarta", sustine o alta sateanca. Pe de alta parte, actualul primar, Ionel Dorel Bolovan, crede ca acuzele nu sint fondate si da vina pe instalatia pe care a preluat-o gresit realizata. "Instalatia este prost facuta. Am in plan marirea capacitatii de apa, in prezent functioneaza doua foraje si o sa mai cumpar unul. Il cuplez la instalatie si voi avea cu 25% mai multa apa. Sper ca pina la sfirsitul anului sa reusesc. Nemultumirile lor nu sint fondate, ei nu stiu cum vine apa", sustine primarul. De asemenea, edilul comunei da vina si pe tendinta oamenilor de a iriga cu apa potabila din conductele si asa secatuite. "Ce sa le fac daca ei vor sa stropeasca via? Pentru stropit pot lua apa si din balti", spune primarul. "Unii nu platesc, am restante de 600 de milioane lei vechi, unora nu ai ce sa le faci ca nu au bani, daca ii decuplezi sar cu toporu la tine", ne-a declarat Dorel Bolovan. Asa ca pina se va rezolva problema cu apa la Cotesti, boilerele, masinile de spalat sau dusurile cetatenilor asteapta cuminiti campania din toamna, poate atunci va veni apa pe conducta. (D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.