Ultima oră

Functionarii Primariei Focsani se jura ca nu au primit cadouri

Doina Ganea
13 iul 2009 1268 vizualizări
Bibelourile, bomboanele, icrele negre, capsunile, curcile si chiar florile primite de catre functionarii publici in cadrul unor activitati de protocol trebuie declarate.

Functionarii sint obligati sa declare inclusiv bunurile perisabile. Daca valoarea acestor bunuri depaseste 300 de euro, ele vor fi pastrate in patrimoniul institutiei din care face parte cel care le-a primit cadou. Angajatii Primariei municipiului Focsani nu au inregistrat din 2004 pina in 2009 nici o declaratie cu privire la cadouri sau beneficii pecuniare, dupa cum reiese dintr-un raspuns la o interpelare recenta adresata de Ziarul de Vrancea. Potrivit legii, cadourile trebuie trecute in Registrul de evidenta a darurilor. "Mentionam ca pina in prezent registrul nu are nici o inregistrare cu privire la cadouri, beneficii pecuniare si alte avantaje primite de personalul Primariei", ne-a declarat directorul executiv Micsunica Baciu. Nici in declaratiile de avere ale alesilor locali nu apar astfel de cadouri. "In ceea ce priveste alesii locali nu exista o asemenea procedura de raportare a darurilor, aceasta nefiind solicitata prin cadrul legal, insa acestia sint obligati conform Legii 393/2004, privind statutul alesilor locali, sa-si faca publice interesele personale printr-o declaratie pe propria raspundere. Conform art. 76, lit.(j), din aceeasi lege in declaratiile vor fi specificate "cadourile si orice beneficii materiale sau avantaje facute de persoana fizica sau juridica", se arata in raspunsul primit de la seful Serviciului comunicare, Dan Cazaciuc. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.