Ultima oră

4 ani inchisoare pentru ca si-a omorit fratele

Nicoleta Cristea
7 iul 2009 906 vizualizări
Trifan Stelian Tudosa va petrece ani buni dupa gratii, dupa ce a aplicat lovituri cauzatoare de moarte propriului frate

Trifan Stelian Tudosa, barbatul de 34 ani din Flaminzi, judetul Botosani, acuzat ca si-ar fi omorit propriul frate, va sta 4 ani dupa gratii. Aceasta conform sentintei date de Tribunalul Vrancea in dosarul de fond al tinarului, insa decizia poate fi atacata cu recurs. Lui Tudosa i-a fost schimbata incadrarea juridica, din omor calificat in lovituri cauzatoare de moarte, intrucit in timpul cercetarilor s-a stabilit ca inculpatul nu a avut intentia clara de a-l omori pe fratele sau, Aurel, in virsta de 22 de ani. Procurorul a aratat ca nu solicita pedeapsa maxima, pentru ca nu loviturile lui Trifan Tudosa au suprimat viata mezinului, acesta decedind in urma unei lovituri la cap, dupa ce a cazut. "A fost un moment nefast. Niciodata nu a intentionat sa suprime viata fratelui sau", a concluzionat Valeriu Parpauta, avocatul lui Tudosa, care a solicitat si ca inculpatului sa ii fie retinuta circumstanta provocarii. Cei doi frati din judetul Botosani munceau ca zilieri in Cotesti, unde si stateau cu chirie. Incidentul s-a produs pe 10 ianuarie anul acesta, dupa ce fratii s-au intors de la munca. Se pare ca victima si-a lasat fratele mai mare in casa si a plecat prin comuna, iar intirzierea nejustificata a mezinului l-ar fi scos pe Trifan Stelian Tudosa din sarite. Cind Aurel Tudosa s-a intors acasa, pina la cearta nu a mai fost decit un pas. Trifan Tudosa l-a lovit cu palma pe fratele sau mai mic, iar acesta s-a aparat, muscindu-l de nas, motiv pentru care inculpatul l-a batut cu pumnii si picioarele pe fratele sau, pina acesta a cazut si s-a lovit cu capul de mobilier. Cu toate acestea, inculpatul a intirziat sa sune la salvare. Abia a doua zi, cind si-a dat seama ca fratele sau este inca in stare de inconstienta a rugat un vecin sa cheme medicii. Tinarul a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon", dar pentru ca starea sa era grava medicii au decis sa il transfere la Spitalul de Neurologie Iasi, unde a murit dupa citeva ore. Ulterior s-a stabilit ca, daca acesta ar fi fost dus mai devreme la spital, hematomul de la cap, provocat prin impactul cu mobila, ar fi putut fi operat.(Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.