Ultima oră

Dosarele fostilor directori merg la Curtea Constitutionala

Nicoleta Cristea
24 iun 2009 1202 vizualizări
Ultimele trei procese ale sefilor de deconcentrate debarcati din functii au fost suspendate

Ieri, la Curtea de Apel Galati, au avut loc primele termene in procesele de fond ale fostilor directori Ionel Duta si Paraschiv Usturoi, dar si al fostului general scolar Iordache Bostan. Cei trei au solicitat instantei anularea actului administrativ prin care s-a dispus revocarea lor din functii, dupa ce Usturoi, director la Directia de Cultura, si Bostan, de la Inspectoratul Scolar, au obtinut la aceeasi instanta suspendarea deciziilor de demitere. In ceea ce il priveste pe Duta, din cadrul Directiei Sanitar Veterinare, acesta are termen in procesul in care solicita suspendarea chiar saptamina aceasta. In ceea ce priveste anularea actului administrativ, care reprezinta de altfel si procesul pe fond, judecarea cauzelor este din acest moment suspendata. "Reclamantii au invocat exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor OUG nr. 37/2009, Curtea dispunind scoaterea cauzelor de pe rol si inaintarea dosarelor la Curtea Constitutionala in vederea solutionarii exceptiei. Totodata, s-a dispus suspendarea judecarii cauzelor pina la solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate", se arata intr-un raspuns al Curtii de Apel Galati transmis redactiei noastre. Aceasta inseamna ca va mai dura citeva luni bune pina cind se va decide cine are dreptate, dat fiind ca CCR este asaltata de cereri de solutionare a exceptiilor de neconstitutionalitate, iar un termen pentru aceste dosare poate fi stabilit chiar si peste 5, 6 luni. Abia dupa o decizie a Curtii Constitutionale dosarele vor fi reluate la CA Galati pentru discutii pe fondul cauzei. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.