Ultima oră

Cod galben de ploi in Vrancea

Mihaela Beșleagă
2 iun 2009 1260 vizualizări
Ieri s-a intrunit la Prefectura Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta

Ploi insemnate cantitativ vor cadea astazi si miine in zona de deal si de munte a judetului, conform unei atentionari meteorologice de cod galben emisa ieri de Administratia Nationala de Meteorologie. Aversele de ploaie se vor inregistra in intervalul 2 iunie, de la ora 15.00- 3 iunie, pina la ora 9.00. Vor fi ploi mai insemnate cantitativ in 20 de judete din tara, printre care si Vrancea, din Muntenia, Moldova, Banat, Oltenia si Transilvania. "Indeosebi in zonele deluroase si montane din aceste regiuni cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp si izolat 40-50 l/mp. Aversele vor fi insotite de descarcari electrice, intensficari ale vintului si izolat de grindina", atentioneaza meteorologii. Ca urmare a atentionarii de cod galben emisa de ANM, ieri a avut loc la sediul Prefecturii o sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Astfel, incepind de luni, de la ora 15.00, la nivelul primariilor din judet s-a dispus asigurarea permanentei pina pe data de 3 iunie. "Fata de cele semnalate, au fost atentionate Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta (CLSU) care vor lua urmatoarele masuri: monitorizarea permanenta si cu maxima atentie a situatiei existente, in scopul limitarii efectelor negative si a avertizarii operative a populatiei in eventualitatea aparitiei unor situatii de urgenta; verificarea si asigurarea starii de functionalitate a sistemelor de avertizare si alarmare; asigurarea din timp a materialelor si mijloacelor necesare unor eventuale interventii", se arata intr-un comunicat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea. De asemenea, reprezentantii Prefecturii mentioneaza ca in judet, in ultimele 24 de ore, nu s-au inregistrat precipitatii. Duminica, 31 mai, precipitatiile maxime au fost, conform SGA Vrancea, de 30,5 l/mp la Nereju, 26,7 l/mp la Lepsa si 27 l/mp la Herastrau. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.