Ultima oră

Vrincenii, preocupati de servicii publice, asistenta si asigurari sociale

Iulia Crețu
30 mai 2009 855 vizualizări
Cei care au nevoie de sprijin juridic il pot cere la Biroul de Consiliere pentru Cetateni din Focsani, Adjud sau Odobesti

Aproape 900 de vrinceni au beneficiat de serviciile de informare si consiliere ale Biroului de Consiliere pentru Cetateni Focsani, de la debutul acestui program in decembrie 2008. Persoanele care au solicitat informatii de la birou au abordat diverse teme, de la sanatate, asistenta sociala, asigurari sociale, relatii de munca, protectia consumatorului, drepturi si obligatii cetatenesti, regimul proprietatii, taxe, educatie, proceduri notariale sau protectia copilului si servicii publice. Pentru raspunsuri avizate, specialistii biroului utilizeaza o baza de date legislativa permanent actualizata. Cele mai multe cereri venite din partea cetatenilor la Focsani, dar si la Odobesti si Adjud sau in comunele din judet s-au axat pe servicii publice "" 168, asistenta sociala - 143, asigurari sociale "" 131, drepturi si obligatii civile "" 116 sau raporturi de munca - 113. Vrincenii au cerut informatii suplimentare despre modalitatea de obtinere a uneri retete compensate, despre asistenta medicala la domiciliu, despre burse scolare, obtinerea indemnizatiei de somaj sau recalcularea pensiei. Biroul de informare a oferit consultanta pentru inceperea unei activitati independente, pentru incadrarea in munca a strainilor sau pentru obtinerea calitatii de asistent maternal. "Cetatenii ce doresc sa apeleze la serviciile Biroului de Consiliere pentru Cetateni Focsani o pot face zilnic de luni pina joi de la 9.00 "" 17.00, miercuri de la 9.00 - 19.00 si vineri de la 9.00-14.00 la sediul situat la parterul Palatului administrativ (Prefectura Vrancea), telefon: 0771264008. In Odobesti, Biroul de Consiliere pentru Cetateni functioneaza la parterul Primariei, de luni pina vineri, intre orele 9.00 "" 13.00, telefon: 0237.675.224. în Adjud, cetatenii pot apela la serviciile de informare si consiliere de luni pina vineri intre orele 9.00 "" 13.00, la sediul Asociatiei pentru Parteneriat Comunitar situat in strada Vasile Alecsandri nr. 7, camera 8 (Primaria veche), telefon: 0771264007", anunta reprezentantii Biroului de Consiliere pentru Cetateni Focsani. (Iulia CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.