Ultima oră

Mai putine abateri la vinzatorii de frigidere

Nicoleta Cristea
27 mai 2009 782 vizualizări
Controalele efectuate la operatorii economici care vind frigidere i-au facut pe comisarii de la Protectia Consumatorilor Vrancea sa spuna ca acestia respecta legislatia mai mult decit in anii anteriori.

O explicatie ar putea fi insa si aceea ca anul acesta cei care se ocupa de acest tip de comert sint si mai putini. Verificarea s-a soldat insa cu cinci avertismente, dar si cu o amenda contraventionala in valoare de 10.000 lei. "S-a dispus oprirea temporara de la comercializare a 12 aparate frigorifice, in valoare de 13.000 lei pina la eliminarea deficientelor de informare constatate. In actiunea de control s-a colaborat cu reprezentantul Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei Filiala Teritoriala Bacau. Au fost verificati 10 operatori economici cu sediul in Vrancea, care comercializeaza aparate frigorifice de uz casnic, controlindu-se 305 aparate frigorifice de uz casnic, in valoare totala de 401.000 lei", au detaliat comisarii CJPC Vrancea. Actiunea de verificare a privit respectarea prevederilor legale privind etichetarea si eficienta energetica a frigiderelor. La cinci operatori economici s-au constatat abateri de la prevederile privind protectia consumatorilor in cazul a 39 de frigidere, in valoare totala de 45.000 lei. Abaterile au fost diverse, de la dubla etichetare realizata de vinzator pina la neprezentarea fiselor tehnice pentru unele modele. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.