Ultima oră

Instantele din Focsani, in greva antiseismica

Nicoleta Cristea
29 apr 2009 919 vizualizări
Personalul Tribunalului si al Judecatoriei spera ca problema spatiului sa fie rezolvata, inainte de a fi prea tirziu u in timpul cutremurului de simbata seara, in cladire lucra un grefier

Tribunalul Vrancea a anuntat ieri oficial, dupa cum prevede legea, intreruperea totala a activitatii a celor doua instante care isi desfasoara activitatea in imobilul de pe Cuza Voda. Joi, tot personalul celor doua instante va iesi in strada, pentru a atrage atentia asupra starii deplorabile in care se afla Tribunalul. Se prea poate ca si avocatii sa se alature acestei actiuni, dat fiind ca si viata lor este pusa in pericol. Cert este ca nu numai judecatorii vor protesta, ci si tot personalul auxiliar al celor doua instante. Adunarea generala a judecatorilor de la Tribunal, care a luat decizia de a protesta, doreste in acest mod sa urgenteze gasirea unor solutii pentru mutarea intr-un alt spatiu. Discutiile adunarii se pare ca s-au declansat acum deoarece in momentul producerii cutremurului de simbata seara, in interiorul instantei se afla un grefier. "Oamenii sint speriati, si pe buna dreptate. Joi dimineata nu o sa intre nimeni in instanta. Protestul propriu-zis va dura intre 9 si 10 dimineata, dupa care ne vom relua activitatea", ne-a declarat presedintele Tribunalului, judecatorul Adrian Toni Neacsu. Acesta a tinut sa precizeze ca nu se va impiedica actul de justitie, pentru ca nu acesta este scopul protestului. "Datorita activitatilor de natura seismica inregistrate in ultima perioada si avind in vedere faptul ca pina in acest moment nu detinem un spatiu in care sa ne putem desfasura activitatea in siguranta, s-a decis sa se recurga la aceasta forma de protest in vederea tragerii unui semnal de alarma ferm cu privire la pericolul real pe care un asemenea spatiu il prezinta pentru viata si integritatea fizica si morala a justitiabililor, avocatilor sau a angajatilor celor doua instante", a explicat intr-un comunicat de presa consilierul Carmen Dantis, purtatorul de cuvint al Tribunalului. In urma cu un an, in urma unei expertize, Tribunalul a fost incadrat in clasa de risc seismic RsI. Chiar daca acesta se traduce prin faptul ca imobilul se putea prabusi in cazul unui cutremur de magnitudine ridicata, soarta celor care calca pragul instantelor nu a interesat pe nimeni. Inaintea alegerilor din noiembrie, Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean, a promis ca va da judecatorilor focsaneni, spre folosinta gratuita, cladirea fostei Bancorex. De atunci, nu s-a mai intimplat nimic notabil, "in afara faptului" ca bucati de tencuiala stau sa cada, iar peretii imobilului sint plini de crapaturi, care se adincesc. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.