Ultima oră

Turcu, inculpat intr-un nou dosar

Nicoleta Cristea
25 apr 2009 954 vizualizări
Galateanul implicat si in procesul vinurilor contrafacute va fi judecat, in stare de arest preventiv, masura luata in alta cauza, pentru inselaciune

Claudiu Eugen Turcu, co-inculpat in dosarul vinului contrafacut, a fost trimis din nou in judecata, pentru inselaciune. Procurorii spun ca, de aceasta data, in calitate de asociat la SC Adonis Com SRL Focsani, in perioada martie-aprilie 2007, ar fi indus in eroare o alta societate, de la care a achizitionat produse, in schimbul carora ar fi emis doua file CEC de 107.300 lei, care nu aveau acoperire. In rechizitoriu se mai arata si ca, in aceeasi perioada, ar fi girat catre aceeasi firma un bilet la ordin, in valoare de 42.000 de lei, de asemenea fara acoperire. In acelasi dosar, procurorii l-au cercetat si pe administratorul firmei Adonis, Cornel Ghinea, insa a fost scos de sub urmarirea penala, deoarece s-a considerat ca fapta nu a fost comisa de acesta. "Nu a participat la negocierea produselor cumparate, nu a semnat nici o fila CEC si nici un contract", spun procurorii. Mai mult decit atit, administratorii firmei inselate au declarat ca nu l-au cunoscut pe Ghinea, toate tranzactiile facindu-se doar cu Turcu. Galateanul Turcu, in virsta de 26 de ani, este arestat inca din anul 2007, in dosarul instrumentat de DIICOT, care se afla in acest moment in faza de judecata la Tribunalul Vrancea. Acesta, alaturi de alti co-inculpati, au fost acuzati de DIICOT ca "au produs si pus in circulatie, cu buna stiinta, produse ce sint improprii si periculoase consumului uman (bauturi alcoolice) fara sa ia in considerare consecintele pentru sanatatea populatiei, scopul vadit al activitatii infractionale constind in obtinerea unor importante resurse financiare prin operatiuni de spalare a banilor, evaziune fiscala si falsuri". Inca de atunci DIICOT a atras atentia ca Turcu a infiintat mai multe societati comerciale, in numele carora a actionat ca administrator, "in acest sens fiind constituite mai multe dosare penale aflate in curs de cercetare, parte conexate la prezenta cauza, parte aflate in curs de investigare la unitatile de parchet din teritoriu". (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.