Ultima oră

Doctorul Mihai Jalova Racovita a fost inmormintat la Vidra

Ciprian Fânaru
13 apr 2009 1656 vizualizări
La capatiiul medicului a vegheat tot timpul fiul sau Mihai

Rude, colegi, prieteni, fosti pacienti, dar si simple cunostinte l-au condus simbata pe ultimul drum pe medicul internist Mihai Jalova Racovita, care a decedat pe patul de spital, ca urmare a unei suferinte necrutatoare. Fostul director al Spitalului Comunal Vidra a fost inmormintat la cimitirul din localitate, dupa ce trupul neinsufletit fusese depus la sala de sport din comuna, pentru ca cei care au dorit sa poata sa-si prezinte ultimele omagii. La inmormintare au fost prezenti membri ai personalului Spitalului Vidra, dar si medici din toata Vrancea, care au depus numeroase coroane de flori. Toti si-au amintit cu tristete si de decesul fulgerator, in noiembrie 2006, a experimentatului medic ginecolog Viorel Hanta, care lucra la acelasi spital. La plecarea cortegiului funerar, invatatoarea Aneta Voineag a tinut un discurs emotionant despre viata si cariera celui care si-a legat viata de comuna Vidra. Cadrul didactic si-a exprimat regretul ca fiul doctorului Racovita a ramas fara suportul parintilor. Printre cei prezenti s-au numarat si cei doi frati ai regretatului medic, dar si fosti colegi de scoala din Turnu Magurele. Medic internist, managerul Spitalului Vidra era originar din judetul Teleorman si a venit sa vindece bolnavi in Vrancea de la sfirsitul anilor "â„¢70. Sotia acestuia, fosta farmacista, a decedat de mai bine de doua decenii, iar Mihai, singurul sau fiu, i-a fost aproape in ultimele zile de suferinta pe patul spitalului ale carui destine le-a condus atitia ani. De altfel, tinarul s-a preocupat mereu sa gaseasca remedii pentru bolile de care suferea tatal sau inca din anul 2001. Mama fostului manager de spital are o virsta inaintata, 94 de ani, si nu a fost adusa la funeralii. Cei care i-au fost pacienti, vecini ori simple cunostinte regreta nespus decesul acestuia si au numai cuvinte de lauda pentru activitatea depusa de acesta, subliniind faptul ca se integrase perfect la Vidra si ca s-a comportat admirabil de-a lungul carierei, ajutind mereu pe cei in nevoie. Dumnezeu sa-l odihneasca! (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.