Ultima oră

Exceptii de neconstitutionalitate respinse pentru Casuta Bunicilor

Nicoleta Cristea
19 mar 2009 799 vizualizări
Dosarul asociatiei se va intoarce de la Curtea Constitutionala

Curtea Constitutionala a declarat ca fiind neintemeiate exceptiile de neconstitutionalitate invocate de cei care au infiintat centrul "Casuta Bunicilor" din Focsani. Curtea a fost sesizata de familia Mihalcea, din Focsani, cea care a infiintat si detine in acest moment centrul, asupra exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 56 alin. (1) si art. 60 alin.(4) din Ordonanta Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii. Petentii contestau prevederile care stipulau faptul ca o asociatie se poate dizolva, prin hotarire judecatoreasca, la cererea oricarei persoane interesate, dar si dispozitiile conform carora "...bunurile ramase dupa lichidare vor fi preluate de catre stat, prin Ministerul Finantelor, sau, dupa caz, de comuna sau orasul in a carui raza teritoriala asociatia sau fundatia isi avea sediul, daca aceasta din urma era de interes local". Exceptiile au fost semnalate la un proces aflat in apel, pe rolul Tribunalului Vrancea, in care familia Mihalcea incearca sa isi mentina centrul deschis. Vecinii "Casutei Bunicilor", Valeria si Ionel Martoc Bucur au deschis o actiune la Judecatoria Focsani, impotriva familiei Mihalcea, prin care solicitau instantei "obligarea piritilor la respectarea limitei de hotar dintre cele doua proprietati, precum si obligarea acestora la inlaturarea desenelor efectuate abuziv pe gardul despartitor, gard ce se afla in proprietatea noastra exclusiva". Reclamantii au solicitat si ca centrul sa fie inchis, intrucit nu are aviz de functionare si perturba activitatea vecinilor. Actiunea a fost admisa la Judecatoria Focsani, familia Mihalcea a fost obligata sa respecte limita de hotar dintre cele doua proprietati si s-a dispus chiar dizolvarea asociatiei "Centrul de Educatie si Ocrotire "" Casuta Bunicilor" precum si radierea acesteia din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.