Ultima oră

Patru accidente de munca de la inceputul anului

Daniel Garleanu
19 mar 2009 868 vizualizări
Luna lui faurar le-a adus angajatorilor nu mai putin de 128 de controale din partea inspectorilor de munca.

Controalele au vizat respectarea prevederilor legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca in domenii precum confectii, constructii, panificatie, comert, transporturi, prelucrarea lemnului, publicitate si media, dar si administratie publica. Inspectorii au constatat nesupravegherea starii de sanatate a lucratorilor, neefectuarea evaluarii riscurilor pentru toate posturile de lucru, neacordarea echipamentului individual de protectie si neasigurarea unei instruiri adecvate. In total s-au depistat 263 de neconformitati care au atras 102 amenzi in valoare de 37.000 de lei. Inspectoratul Teritorial de Munca a avut de cercetat de la inceputul anului trei accidente de munca soldate cu incapacitate temporara si un caz de invaliditate in urma unui accident, caz in care angajatorul a fost amendat cu 5.000 lei, plus obligatia remedierii deficientelor. In 2008, s-au inregistrat nu mai putin de 25 de accidente de munca soldate cu incapacitate temporara si 17 accidente usoare, in domenii precum prelucrare lemn, tipografie, constructii sau comert. Cel mai adesea, angajatorii nu aplica masurile tehnice, organizatorice, igienico-sanitare pentru a reduce numarul de accidente, iar lucratorii nu respecta mereu normele de protectie. (D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.