Ultima oră

Greva functionarilor, aminata

Iulia Crețu
9 mar 2009 1008 vizualizări
Daca guvernantii nu renunta la proiectul de taiere din sporurile functionarilor, sindicatele ameninta cu actiuni comune de protest

Functionarii publici mai acorda o pasuire guvernantilor si amina greva anuntata initial pentru ziua de astazi, pina pe data de 16 martie. Pina atunci, negocierile cu reprezentantii Guvernului se vor termina si, in cazul in care sindicatul functionarilor nu primeste ceea ce solicita, confederatia va avea un calendar comun al demonstratiilor. In cadrul Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP) au aparut voci critice care au afirmat despre anumiti lideri ca obstructioneaza indeplinirea scopului pe care organizatia il are in apararea drepturilor functionarilor publici. La SNFP sint afiliate Directia Generala a Finantelor Publice, Garda Financiara, Directia de Munca si Protectie Sociala, Agentia de Plati si Interventie in Agricultura, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vinatoare, Directia de Sanatate Publica, Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, Agentia pentru Protectia Mediului, Garda de Mediu, Directia pentru Sport, Directia pentru Tineret, precum si primarii, prefecturi, consilii judetene si locale. "Miscarea sindicala din Romania este in pericol daca vom accepta ca reprezentantii unor organizatii sindicale sa se situeze atit de obedient fata de Guvernul Romaniei, afectind relatia angajat-angajator", se arata intr-un comunicat de presa al SNFP. In cazul in care guvernantii nu renunta la proiectul de taiere din sporurile functionarilor publici, federatiile afiliate Cartel Alfa sint dispuse la actiuni comune de protest. Functionarii afiliati Sed Lex, respectiv finantisti, statisticieni si functionari din administratia locala, urmeaza sa ia o decizie in privinta modului de actiune. Acestia ameninta cu pichetarea Guvernului si a prefecturilor din tara. Functionarii publici din Vrancea nu au luat parte la protestele precedente, insa nu este exclus ca atitudinea lor pasnica sa se schimbe in cazul in care oameni din toata tara sint dispusi sa iasa in strada. Aceasta atitudine "tacuta" se poate explica si prin teama de concedieri, in contextul actualei crize, care a facut deja numeroase victime in rindul angajatilor. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.