Ultima oră

Banii de la buget asteptati ca piinea calda in justitie

Daniel Garleanu
23 feb 2009 1429 vizualizări
Instantele se pling de lipsa consumabilelor si a banilor pentru citatii

Intirzierea aprobarii bugetului face ca instantelor sa le fie din ce in ce mai greu sa trimita citatii pe raza Curtii de Apel Galati. Cit de curind se preconizeaza ca instantele din Galati, Braila si Vrancea nu vor mai putea expedia citatii sau hotariri catre justitiabili deoarece banii de timbre si consumabile sint din ce in ce mai putini, din cauza intirzierilor in livrarea sumelor restante din 2008 de catre Ministerul Justitiei si in aprobarea bugetului pe 2009. Se pare insa ca cele patru instante vrincene deocamdata nu se confrunta cu situatii limita, dar aprobarea bugetului este asteptata cu nerabdare atit de Judecatorii cit si de Tribunal. "Situatia nu a dus la blocaj. E greu de stabilit prioritatea intre Judecatoria Focsani, care are cele mai mari cheltuieli in raport cu activitatea, si Tribunal. S-a rezolvat si problema cu timbrul judiciar. Ramine de vazut la aprobarea bugetului pina cind vor ajunge banii, dar preconizarile sint sumbre. Tot atunci vom achita si integral datoriile catre Posta Romana", ne-a declarat judecatorul Adrian Toni Neacsu, presedintele Tribunalului Vrancea. Unele instante au ramas si fara consumabile, fapt care le impiedica sa redacteze sentinte sau motivari. în cele mai fericite cazuri, instantele au apelat la stocurile de rezerva. Altele, insa, au achizitionat hirtie sau toner pe datorie. Este cazul Tribunalului Braila, care zilele acestea a cumparat hirtie cu plata ulterior tranzactiei. Vicepresedintele Curtii de Apel Galati, judecatorul Irina Boldea, a aratat ca dificultatile financiare vor fi depasite saptamana viitoare. "La inceputul saptamanii viitoare, vom primi fonduri pentru plata facturilor restante si pentru desfasurarea normala a activitatii", a spus, vineri, Irina Boldea. Facturile catre Posta Romana vor avea se pare intiietate. Din circumscriptia Curtii de Apel Galati fac parte trei tribunale si zece judecatorii, inclusiv cele din Vrancea. (Daniel GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 12 ore, 51 minute, 10 secunde
xru2FS ijtsgpngntdx, [url=http://ewjelasmehiv.com/]ewjelasmehiv[/url], [link=http://awsbgpwscuxv.com/]awsbgpwscuxv[/link], http://kwtacvgnrdru.com/
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.