Ultima oră

Dosarul lui Flutur se va rejudeca la Judecatoria Focsani

Nicoleta Cristea
18 feb 2009 981 vizualizări
Judecatoria trebuie sa descurce itele unui dosar de fond funciar judecat initial la Gura Humorului Fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, a cistigat o prima runda intr-un dosar de fond funciar, mai precis rejudecarea cauzei care initial a fost pe masa Judecatoriei din Gura Humorului, orasul sau natal.

La inceputul acestei luni, Tribunalul Vrancea a admis recursurile inaintate de fostul ministru, de sotia sa, Elisabeta Flutur si de Comisia Locala pentru stabilirea dreptului de proprietate din Gura Humorului, si a casat prima sentinta, dosarul fiind astfel trimis spre rejudecare la Judecatoria Focsani. Miza dosarului este un teren cistigat de trei sucevence, pe care initial se pare ca il vindusera familiei ex-ministrului. Procesul a inceput in 2007, cind sucevencele au solicitat Judecatoriei Gura Humorului anularea unui ordin al Prefecturii Suceava si reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de 0,26 ha de teren agricol la "Podul Izvor" din Gura Humorului. Numai ca, inainte de introducerea legii fondului funciar, terenul mostenit de cele trei le fusese dat in alta zona, "Capu Cimpului", parcela pe care sucevencele au vindut-o familiei Flutur. Apoi a aparut legea care stipula ca terenurile se vor reconstitui pe vechile amplasamente, asa ca cele trei ar fi avut dreptul de proprietate la "Podul Izvor", daca intre timp nu ar fi vindut parcela. Gura Humorului a admis plingerea celor trei sucevence, a anulat ordinul prefecturii si le-a reconstituit dreptul de proprietate asa cum a fost el solicitat. Flutur spune ca femeile au dovedit doar ca terenul respectiv a fost proprietatea parintilor, iar instanta care a judact initial dosarul nu a solicitat si punctul de vedere al Comisiei de Fond Funciar din Gura Humorului, care detine toate actele si relatiile asupra situatiei juridice a terenurilor. Procesul lui Flutur a fost stramutat de la Tribunalul Suceava la instanta cu acelasi grad de la noi din judet, la solicitarea celor trei sucevence. (N. CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.