Ultima oră

Merenii si-au pus iar jalba-n protap

Doina Ganea
30 ian 2009 834 vizualizări
260 de cetateni din Mera asteapta cu sufletul la gura pronuntarea instantei in procesul pe care il au cu Primaria locala.

Instanta a aminat ieri pronuntarea in cazul recursului formulat, pentru 5 februarie. Pina atunci, oamenii cer sa fie pusi in proprietate cu padurile pentru care sustin ca au documente si pentru care se lupta din 2005, chiar daca la Tribunal este inca pe rol recursul Primariei care contesta hotarirea instantei prin care 260 de proprietari urmau sa fie pusi in posesie. O parte dintre acestia au fost ieri la sediul Propact pentru a sesiza din nou faptul ca retrocedarea este taraganata. Liderul Costel Ichim spune ca oamenii au dreptate, chiar daca justitia nu s-a pronuntat. "Oamenii ne-au prezentat noua niste acte. Ei sustin ca unele dosare sint incomplete pentru ca le-au fost sustrase documentele si unii nu mai pot face dovada fostelor proprietatii", a precizat Costel Ichim. Comisia locala a trimis dosarele spre validare la Comisia Judeteana, dar a precizat la momentul respectiv ca nu isi asuma responsabilitatea asupra declaratiilor de martori si a identificarilor din teren, acesta fiind de fapt si unul din motivele pentru care pe 2 decembrie a introdus recurs la sentinta civila nr. 5457/ 13.11.2008. "Cred ca sint niste interese in comisia locala de nu vrea sa ne puna in posesie pentru ca a facut recurs. Aceasta trebuia sa intocmeasca procesele verbale de punere in posesie cu care sa mergem apoi la Oficiul de Cadastru. Acum ni se spune ca nu avem acte, dupa ce dosarele au fost o data validate tot de catre cei din comisie si exista si o hotarire a instantei", a declarat Constantin Nastase de la Mera. Oamenii nu mai inteleg nimic, dau vina pe functionarii din Prefectura si vor sa ceara audienta noului prefect. In acelasi timp Propact a intocmit o adresa prin care cere intrunirea de urgenta a unui comitet de lucru pentru rezolvarea problemelor, dat fiind ca taranii ameninta cu proteste de strada. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.