Ultima oră

Banditi internationali emigrati din Vrancea

Dan Chiriac
15 ian 2009 1695 vizualizări
Citiva tineri vrinceni s-au intrecut in a jefui sub amenintarea armei cetateni belgieni, in virsta u Interpol-ul a cerut politiei vrincene sa dea de urma a 245 de infractori internationali u nu mai putin de 152 au comis infractiuni in Italia, tara lor adoptiva

Infractiunile cu violenta comise de vrinceni in tarile Uniunii Europene au pus in alerta si politia vrinceana, care are in acest moment doi ofiteri care se ocupa de astfel de fapte. Acestia sint incadrati la Serviciul de Investigatii Criminale din IPJ Vrancea si au ca atributii combaterea infractiunilor savirsite de cetatenii romani in strainatate. Potrivit unei statistici realizate de politisti, nu mai putin de 152 de vrinceni au comis infractiuni cu violenta in Italia, in vreme ce alti 63 si-au facut de cap in tari precum Germania, Franta, Belgia, Sapnia sau Grecia, locuri unde se afla comunitati importante de romani. Numai in anul 2008, la nivelul Serviciului de Investigatii Criminale au fost primite 141 sesizari din partea autoritatilor straine, prin intermediul Biroului National Interpol pentru cercetarea a 245 de vrinceni care au comis infractiuni in tarile UE. Cele mai grave au avut loc in Belgia, acolo unde romanii au jefuit ca-n filme familii de localnici, care au ajuns ostatice in propria casa, sub amenintarea armelor. «La 12 septembrie, intr-o locuinta aflata in orasul Turnhout-Belgia, a fost comisa o tilharie, folosindu-se amenintarea cu arme, doua persoane in virsta fiind luate ca ostateci, in propria locuinta, timp de trei ore. Din casa au fost sustrase mai multe bunuri, precum si autoturismul marca Nissan Almera, care a fost gasit incendiat, a doua zi, in Germania», a relatat comisarul sef Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al Politiei. Al doliea caz asemanator s-a produs in orasul Vosselaar din Belgia. Victima, o persoana in virsta, a fost agresata si tinuta ostateca in propria locuinta, de trei barbati necunoscuti. Din casa s-au sustras mai multe bunuri de valoare si autoturismul, care a fost abandonat apoi in orasul Anvers. In urma activitatilor intreprinse de politia belgiana, unul dintre autori a fost prins, stabilindu-se ca este din judetul Vaslui, iar unui altui suspect i s-a dat de urma in Vrancea. Procurorii vrinceni au facut mai multe perchezitii si au descoperit mai multe bunuri furate ascunse in locuintele unor suspecti din Focsani, in luna noiembrie 2008. «Unul dintre suspecti este un tinar din Focsani, de 22 de ani, care a fost retinut in baza unui mandat de arestare european si extradat in Belgia», a mai detaliat Mariana Apostol. In continuare, politistii incearca sa solutioneze si celelalte dosare in care sint implicati vrinceni. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.