Ultima oră

Autostrada Ploiesti - Focsani, in faza facutului rost de bani

Daniel Garleanu
18 nov 2008 1138 vizualizări
Ministrul Transporturilor a declarat ca viitoarea autostrada care ar trebui sa treaca prin Focsani se afla abia in faza studiului de fezabilitate

Viitoarea autostrada care ar trebui sa treaca prin Focsani din anul 2012 se afla abia in faza studiului de fezabilitate, care a pornit dinspre Ploiesti in urma cu doua luni. Prezent in urma cu citeva zile in Vrancea, Ministrul Transporturilor, liberalul Ludovic Orban, a precizat ca studiul de fezabilitate pentru autostrada Ploiesti "" Buzau "" Focsani "" Bacau "" Albita este in curs si ca reprezinta o prioritate pentru mandatul sau. In privinta costurilor, a finantarii sau a duratei acesteia, ministrul nu poate inca sa se pronunte, mai ales ca mandatul sau este la final. Ludovic Orban spune ca autostrada ar putea fi finantata printr-un parteneriat public-privat, asa cum se intimpla cu tronsonul Comarnic "" Brasov, care a fost scos deja la licitatie si exista mai multe consortii interesate de contract. "Astfel, la 1 martie speram sa se semneze primul contract public - privat", a spus ministrul. Acesta a precizat ca Romania trebuie sa continuie sa colaboreze cu Banca Europeana de Investitii (BEI), Banca Mondiala (BM) sau Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) in vederea dezvoltarii infrastructurii de transport. Potrivit declaratiilor sale, Romania trebuie sa investeasca pentru urmatorii 10 ani trei miliarde de euro anual in infrastrusctura nationala. Studiul de fezabilitate privind oportunitatea de traseu pentru viitoarea autostrada este realizat de firma cu capital american Louis Berger Group, care a obtinut contractul de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale. Soseaua Ploiesti "" Focsani va face legatura cu Republica Moldova si cu Ucraina. Ea face parte din Coridorul Paneuropean IX, care are o lungime de 6.500 kilometri, din care 450 de kilometri in Romania. Coridorul IX incepe la Helsinki si se termina la Salonic si traverseaza noua tari. Cu siguranta inceperea lucrarilor nu va fi prea curind si nici termenul de 24 de luni, promis, ca de obicei, nu va fi respectat. (D. GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.