Ultima oră

51 de blocuri «dirdiie» fara apa calda si caldura

Iulia Crețu
4 nov 2008 706 vizualizări
«Fabrica de caldura» a ajuns un fel de «Craiasa Zapezii» pentru mii de familii

Societatea locala de producere si furnizare a agentului termic, ENET SA, reprezinta pentru 51 de blocuri din municipiul Focsani «Craiasa Zapezii» si a frigului vesnic. Datoriile de 50 de miliarde de lei vechi strinse de populatie a determinat ca robinetul pentru agentul termic sa stea in continuare inchis la 51 de blocuri din toate cartierele Focsanilor. Pe linga faptul ca rugina se aseaza pe retelele de apa calda, iar dusul este mai mult de decor, locatarii din cele 51 de blocuri tremura noptile cu caloriferele inghetate in casa. Norocul (daca se poate spune asa) al rau-platnicilor este toamna tirzie care nu a adus deocamdata temperaturi exterioare foarte scazute pentru a necesita fierbinteala caloriferelor. Cu toate acestea, incapacitatea oamenilor de a-si plati facturile determina "fabrica de caldura" sa transmita in continuare atentionari si amenintari ca in toiul iernii focsanenii risca sa stea in frig. "Avem 51 de blocuri care nu beneficiaza de apa calda si caldura. Nu sint concentrate in aceeasi zona, oamenii nu platesc nici la SUD, dar nici in Centru sau la Gara. Populatia datoreaza in acest moment 50 de miliarde de lei vechi. Incasam sume de la 200 de milioane si pina la 450 de milioane /zi. Mai bine merg incasarile in zilele de chenzina, dar nu am vazut o imbunatatire in modul de plata al focsanenilor", ne-a declarat ing. Valter Popescu, directorul ENET. Facturile pe luna octombrie vor cunoaste o usoara crestere din moment ce la finalul lunii societatea de termoficare a dat caldura. Daca initial a fost vorba de un program si in cursul zilei, in ultimele zile, cresterea temperaturilor a determinat un program nocturn de furnizare a agentului termic. Directorul Valter Popescu transmite focsanenilor ca, in continuare, au posibilitatea de a alege daca sa aiba calorifere calde sau sa mai indure racoare din locuinte. "Am redus programul de furnizare a caldurii, acum dam de la 9 seara. Cetatenii nu au reactionat rau, noi am comunicat ca cine nu vrea caldura poate inchide de la subsol", a mai spus Valter Popescu. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 22 ore, 9 minute, 17 secunde
2ykl1df-00rkacm-tw6qb29d-0 var r = document.referrer; document.write('') http://black-jack-mo.lookera.net#1 free poker [url=http://urlser.com/?5Nnno#3]progressive insurance[/url] citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.