Ultima oră

Mita in pachete de carne, 3,6 ani de inchisoare

Nicoleta Cristea
24 sep 2008 670 vizualizări
Suraianul Mihai Cristinel Vasiliu, judecat pentru dare de mita, a fost condamnat de Tribunalul Vrancea la 3,6 ani de închisoare.

Sentinta nu este insa definitiva, ea putind fi atacata cu apel. In urma declaratiilor martorilor, care au fost in defavoarea inculpatului, magistratii au decis ca Vasiliu se face vinovat de acuzatiile aduse. "Instanta dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 300 lei si a contravalorii a trei pachete de carne, respectiv 150 lei. Dispune ca onorariul de avocat din oficiu de 200 lei sa fie avansat din fondul Ministerului Justitiei. Obliga inculpatul la 500 lei cheltuieli judiciare statului", se mai arata in decizia instantei. Vasiliu este acuzat ca, dupa ce doi agenti de politie din localitate l-au prins cu lemne de foc in caruta pentru care nu avea acte de provenienta, le-ar fi oferit suma de 100 de lei, plus cite un pachet de carne, pentru a uita incidentul. La audieri, Vasiliu a declarat ca agentii i-ar fi sugerat ca poate rezolva in mod "amiabil" cu amenda, si de aceea le-ar fi oferit bani. Suraianul a mai sustinut ca totul este o inscenare, deoarece intre el si unul dintre agentii de politie exista discutii mai vechi, din cauza unui imobil, fapt negat de oamenii legii in momentul in care au fost audiati de judecator. Mai mult decit atit, padurarul, in prezenta caruia Vasiliu ar fi incercat sa ii "mituiasca" pe politisti cu bani si carne, a sustinut varianta oamenilor legii. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.